Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:11 30 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comuna Limanu se pregăteşte de licitaţia pentru portul turistic din 2 Mai

ro

01 Oct, 2010 03:00 3724 Marime text

Limanu_primar_Iustin_Urdea_02.jpgInvestiţia va fi amplasată la Pescăria 2 Mai şi va include locuri de pescuit pentru pasionaţii de acest hobby, căsuţe şi spaţii de acostare pentru ambarcaţiuni mici

Primăria comunei Limanu va demara procedura de achiziţie pentru portul turistic din localitatea 2 Mai.

Comuna Limanu a primit prima tranşă de finanţare pentru realizarea unui port turistic cu ambarcaţiuni turistice mici şi pescăreşti, la 2 Mai. Proiectul este finanţat de către Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului. Investiţia totală se cifrează la şapte milioane de euro, iar Primăriei Limanu i s-au alocat deja 40 de miliarde de lei vechi din această sumă. Portul va fi amplasat la Pescăria 2 Mai. Prin acest proiect va fi reabilitat digul vechi de 40 de ani şi va fi extins. Proiectul include locuri de pescuit pentru cei pasionaţi de acest hobby, căsuţe şi spaţii de acostare pentru ambarcaţiuni mici. Documentaţia a fost întocmită în decembrie 2008. Primarul comunei Limanu, Nicolae Iustin Urdea, ne-a declarat că în scurt timp va fi demarată procedura de achiziţie pentru proiectarea şi execuţia obiectivului de investiţii. Lucrările vor include, potrivit edilului, şi o continuare a pistei de biciclete existente, care se va prelungi de la colţul unităţii militare până la piciorul podului de la 2 Mai.

Autoritatea locală din Limanu aşteaptă, de asemenea, notificarea pentru un alt proiect complex, al cărui dosar a fost depus spre finanţare pe un program transfrontalier România-Bulgaria. Este vorba, mai exact, despre realizarea unei şosele de centură care să ocolească zonele 2 Mai şi Vama Veche, cu extindere către satul Hagieni. De asemenea, un alt obiectiv inclus în acest program este cel de asfaltare a aproximativ 20 de kilometri de drum situat în intravilanul Limanu, 2 Mai, Vama Veche. Toate aceste lucrări se vor ridica la suma totală de 7,5 milioane de euro.

Strada dintre 2 Mai şi Vama Veche este electrificată

Primăria Limanu mai are în derulare un proiect privind asigurarea accesibilităţii informaţiei oferite de către instituţie locuitorilor, dar şi unul ce are ca scop promovarea turistică a comunei, ambele în valoare de 200.000 de euro fiecare.

În prezent, Primăria Limanu se ocupă de electrificarea străzii dintre 2 Mai şi Vama Veche - strada Nucilor, iar în paralel pregăteşte un proiect, cu finanţare europeană, ce prevede montarea unei turbine eoliene de 2,5 Mw. Centrala eoliană va asigura, potrivit primarului Iustin Urdea, întregul iluminat public, necesarul de electricitate al instituţiilor publice - şcoală, grădiniţe, Primărie etc. - precum şi alimentarea staţiei de pompare a sistemului de canalizare. Valoarea totală a investiţiei este de 2,5 milioane euro, din care 2% este contribuţia autorităţii locale din Limanu.

O prioritate pentru administraţia locală este în momentul de faţă şi asigurarea combustibilului pentru încălzirea instituţiilor de învăţământ în sezonul rece.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii