Comuna Mihai Viteazu, obligată să repare străzile pietruite prin SAPARD
Comuna Mihai Viteazu, obligată să repare străzile pietruite prin SAPARDPrimăria Mihai Viteazu va demara în curând reabilitarea străzilor comunei, reparate în 2004 cu fonduri SAPARD. Primarul Gheorghe Grameni a precizat că, deşi nu era momentul pentru o astfel de cheltuială, este obligat să facă această investiţie.
Autoritatea locală organizează o procedură de achiziţie în urma căreia va fi desemnată societatea care va efectua aceste lucrări. Contractul privind „Lucrări de întreţinere şi reparaţii străzi executate prin programul SAPARD în comuna Mihai Viteazu, localitatea Mihai Viteazu şi localitatea Sinoe" are o valoare estimată de 1.887.441 lei fără TVA. Cu alte cuvinte, Primăria Mihai Viteazu va investi în reabilitarea drumurilor aproximativ 20 de miliarde de lei vechi. Criteriul de atribuire va fi oferta cea mai avantajoasă din punct de vedere economic. Deschiderea ofertelor pentru acest contract este programată să aibă loc pe 28 septembrie, începând cu ora 10.00, la sediul Primăriei Mihai Viteazu.
Primarul comunei Mihai Viteazu, Gheorghe Grameni, ne-a declarat că străzile din comună, reabilitate prin programul SAPARD, au fost afectate de inundaţiile din 2008. „Recepţia pentru lucrările de reabilitare a străzilor finanţate prin programul SAPARD a avut loc pe 1 octombrie 2004. Era obligaţia noastră ca pe parcursul a cinci ani să întreţinem aceste străzi.
Îşi pune speranţa în eoliene
Dacă au venit inundaţiile, străzile au fost deteriorate", ne-a declarat primarul din Mihai Viteazu, adăugând că reprezentanţi ai Agenţiei de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit - fostul SAPARD au venit în control la Mihai Viteazu. „Ne obligă să reabilităm aceste străzi şi ne spun că altfel suntem buni de plată. Practic, vom fi obligaţi, dacă nu le reparăm, să returnăm întreaga investiţie, adică aproximativ 30 de miliarde de lei", a declarat primarul Grameni. Edilul a precizat că lucrarea va fi finanţată în principal de la bugetul local, urmând să se identifice pe parcurs şi alte surse de finanţare. „Avem deocamdată un avans de două miliarde de lei vechi pe care îl putem oferi, însă va trebui probabil să facem şi un credit pentru a acoperi o parte din costul lucrării", a mai spus Gheorghe Grameni. Edilul din Mihai Viteazu îşi pune speranţa în dezvoltatorii de eoliene de pe teritoriul comunei. „Sperăm să înceapă lucrările la eoliene, pentru că astfel putem spera că vom face rost de bani pentru străzi", a adăugat primarul. O comisie va veni din nou la Mihai Viteazu, pe 23 septembrie, pentru a verifica investiţia prin programul SAPARD.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp