Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:15 26 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comuna Pantelimon a ramas fara secretar

ro

09 Jul, 2010 04:58 3415 Marime text
pantelimon_vasile_neicu_04.jpgdreapta_sus_pantelimon_prim.jpgSecretarul comunei Pantelimon se numără printre primii bugetari care-şi părăsesc funcţia din cauza reducerilor salariale.

Potrivit primarului Vasile Neicu, Ion Moga a renunţat la funcţia de secretar al comunei după ce a aflat că i se va tăia 25% din salariu. „A fost alegerea lui, nu am avut cum să-l opresc. Mi-a spus că are animale şi preferă să muncească pentru el decât să lucreze la primărie cu un salariu mai mic cu 25%. Acum căutăm un nou secretar", ne-a declarat edilul.

În ciuda acestui neajuns, administraţia locală din Pantelimon funcţionează în parametri normali şi îşi continuă proiectele.

Primarul Vasile Neicu ne-a declarat că în Pantelimonul de Sus s-a dat drumul alimentării cu apă potabilă în regim non-stop.

De asemenea, primăria pregăteşte lansarea în Sistemul Electonic de Achiziţii Publice (SEAP) a procedurii de achiziţie pentru reabilitarea termică a instituţiilor publice de pe plan local. Este vorba despre înlocuirea sistemelor clasice de încălzire cu cele care utilizează energia regenerabilă.

Şcolile vor avea panouri solare

Finanţarea pentru această investiţie este asigurată prin Programul „Casa Verde", susţinut din fonduri de mediu. Cu aceste fonduri, autoritatea locală din Pantelimon va reabilita termic sediul administrativ al primăriei şi şcolile din Pantelimonul de Jos, Nistoreşti, Runcu şi şcoala veche din Pantelimonul de Sus, unde funcţionează grădiniţa. Potrivit edilului, la şcoli se vor monta panouri solare, iar la primărie pompe geotermale. Valoarea totală a investiţiei este de aproximativ 400.000 lei, din care 80% reprezintă sprijinul nerambursabil din fonduri de mediu, iar 20% contribuţia autorităţii locale.

Primarul din Pantelimon a precizat că a depus spre finanţare, de asemenea din fonduri de mediu, şi un proiect privind realizarea a două parcuri, unul la căminul cultural, iar celălalt la dispensarul uman din Pantelimon.

Chiar dacă este vară, autoritatea locală se pregăteşte să asigure combustibilul pentru iarnă. Primarul Vasile Neicu ne-a declarat că primăria va scoate la vânzare două terenuri pentru a face rost de lemne pentru iarna ce vine. „Scoatem la vânzare două terenuri în intravilan, unul de 1.800 mp şi unul de 2.200 mp pentru a face rost de bani de lemne pentru la iarnă, pentru că nu ştim deocamdată dacă alternativele de încălzire vor asigura suficientă căldură", a precizat primarul.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii