Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:23 26 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comuna Saligny, sponsorizata de dezvoltatorul parcului de eoliene

ro

23 Jul, 2010 02:29 2311 Marime text
saligny_primar_tatulescu_gabriel.jpgDezvoltatorul parcului de eoliene din comuna Saligny se implică în proiectele comunităţii locale în care a ales să-şi ducă la îndeplinire proiectul.

Primarul Gabriel Tătulescu ne-a declarat că firma de eoliene a acordat o sponsorizare comunei Saligny. Este vorba despre o sumă de câteva sute de milioane de lei vechi, iar contractul de sponsorizare, semnat de către comuna Saligny cu SC Cernavodă Power SRL, prevede că banii vor fi cheltuiţi pentru oricare dintre domeniile: artă, cultură, educaţie, umanitar, religios, sportiv, al protecţiei drepturilor omului, medico-sanitar, de asistenţă şi servicii sociale, de protecţie a mediului, întreţinere, restaurare şi punere în valoare a clădirilor.

Primarul din Saligny ne-a declarat că nu s-a decis deocamdată în ce va investi banii, dar a precizat că suma ar putea fi utilizată chiar şi pentru plata cheltuielilor curente ale comunităţii, având în vedere contextul crizei economice. „Am putea să utilizăm aceşti bani chiar şi pentru plata iluminatului public al comunei. Vom vedea cum îi putem folosi mai bine", a afirmat primarul. Gabriel Tătulescu a precizat că modul în care s-au cheltuit banii va fi prezentat detaliat sponsorului, pentru a nu exista suspiciuni din partea nimănui.

În ceea ce priveşte proiectul prin care comuna ar putea primi agent termic de la centrala nucleară, primarul Tătulescu a precizat că studiul de fezabilitate a fost finalizat şi predat primăriei. Dacă investiţia se concretizează, toate cele trei sate componente ale comunei - Saligny, Faclia şi Ştefan cel Mare - vor fi termoficate. După cum ne-a declarat edilul, alimentarea celor trei sate cu energie termică se va face prin preluarea unei ramificaţii de termoficare care să transporte căldură către toate cele trei localităţi.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii