Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:23 26 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Consiliul Local scoate la vânzare terenuri în Crucea şi Crişan

ro

03 Sep, 2010 02:41 4070 Marime text
Crucea_-_Gheorghe_Frigioi.jpgAleşii locali din Crucea au aprobat şi preluarea personalului de salubrizare al comunei de către ADI Medgidia, urmând ca acesta să fie transferat, peste două luni, concesionarului din Spania

Consilierii locali ai comunei Crucea s-au întrunit marţi în şedinţă pentru a supune la vot un număr de zece proiecte de hotărâre.

Printre acestea s-au numărat şi proiectele privind aprobarea studiilor de oportunitate în vederea realizării Parcurilor Eoliene Crucea 1, 2 şi 3, a reţelelor electrice şi a posturilor de transformare aferente. Potrivit primarului comunei Crucea, Gheorghe Frigioi, investiţiile aparţin SC Energy Hermannstadt SRL.

Crucea_-_consiliul_local_crucea.jpgDe asemenea, aleşii locali au probat completarea inventarului domeniului privat al comunei Crucea. Potrivit primarului, este vorba despre suprafeţe de teren ai căror proprietari nu au fost identificaţi, precum şi despre terenuri aferente păşunilor pe care se vor construi parcuri eoliene.

Consilierii locali din Crucea au aprobat marţi şi preluarea personalului de execuţie din serviciul de salubritate al comunei de către Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Medgidia. Este vorba, mai exact, despre transferarea celor trei angajaţi ai comunei Crucea în subordinea ADI Medgidia, care derulează în 17 unităţi teritorial-administrative din judeţul Constanţa un proiect de colectare a deşeurilor.

S-a aprobat şi contribuţia anuală către ADI Medgidia

Totodată, edilul comunei Crucea a propus aprobarea contribuţiei anuale către ADI Medgidia, în valoare de 10.000 de lei. Potrivit primarului Gheorghe Frigioi, personalul de execuţie din serviciul de salubritate al comunei va fi preluat de către ADI Medgidia pentru o perioadă de două luni, urmând să fie preluaţi ulterior de către GBI Serveis SAU din Spania - concesionarul serviciului de colectare a deşeurilor. Şi alte localităţi urmau să transfere personalul de la salubrizare către ADI Medgidia, printre acestea şi Medgidia - 76 de persoane, Băneasa - şase, Castelu - trei, Siliştea - una şi Ostrov - patru.

Consilierii au aprobat anularea unei hotărâri privind vânzarea directă a suprafeţei de 2.434 mp de teren către Maria Munteanu, ca urmare a decesului acesteia, aprobând totodată vânzarea directă a terenului către fiica moştenitoare - Lemonie Alida.

În cadrul şedinţei de marţi s-au aprobat şi caietele de sarcini pentru vânzarea unor terenuri în localităţile Crucea şi Crişan. Taxa de participare la licitaţie a fost stabilită la 100 de lei. Astfel, Primăria Crucea scoate la vânzare 6.062 mp de teren în Crişan, cu un preţ de pornire de 2,5 lei/mp, 25.000 mp în Crucea, cu un preţ de pornire de 5,5 lei/mp şi alţi 492 mp în Crucea, cu un preţ de pornire de 6 lei/mp. Primarul Gheorghe Frigioi a precizat că cei interesaţi de aceste terenuri le pot achita în trei rate.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii