Cristea Gascan „Daca nu ni se admite contestatia, imi dau demisia"
Cristea Gascan: „Daca nu ni se admite contestatia, imi dau demisia"Primarul comunei Independenţa, Cristea Gâscan, aşteaptă încă rezultatul contestaţiei împotriva nefinanţării proiectului depus în baza Măsurii 322.
Edilul-şef al comunei este extrem de nemulţumit de punctajul primit de unitatea aministrativ-teritorială pe care o reprezintă. Primarul afirmă că finanţarea pe care o putea obţine în baza acestui proiect era crucială pentru comuna sa, mai ales în condiţiile în care două sate componente ale comunei nu au apă curentă. Edilul este atât de indignat pentru faptul că i s-au scăzut şapte puncte „pe nedrept", după cum afirmă, încât nu exclude varianta de a demisiona din funcţie dacă rezultatul contestaţiei nu va fi unul favorabil. „Dacă nu mi se aprobă proiectul, îmi dau demisia. Speram ca prin acest proiect să rezolvăm alimentarea cu apă a satelor Tufani şi Fântâna Mare. Nu am rămas primar ca să învârt cheile pe degete şi să-mi zică lumea domnu' primar, am rămas să duc la îndeplinire anumite programe în sprijinul oamenilor", a declarat Cristea Gâscan. Primarul a precizat că în urma evaluării proiectului, punctajul obţinut a fost de 59 de puncte, în condiţiile în care i s-au scăzut şapte puncte pe motiv că nu şi-ar fi înfiinţat ONG. „ONG-ul există, este amintit în două puncte din proiect. Am alergat pentru înfiinţarea lui şi nu mi l-au punctat. Nici măcar nu au motivat nimic, n-am primit niciun răspuns oficial", a adăugat primarul. În opinia sa, nici atribuirea prin lege a unui grad de sărăcie de 51% comunei Independenţa, similar celor mai dezvoltate comune din judeţ, nu este corectă. „Ar fi trebuit să am grad de sărăcie de 70% şi nu de 51%, dar aşa sunt legile la noi", a mai precizat primarul.
Se deschide cariera de calcar
Un obiectiv de interes pentru comunitatea locală din Independenţa este şi cariera de calcar, care şi-ar putea începe activitatea în perioada următoare. Primarul Gâscan a precizat că în prealabil s-a realizat un studiu de impact, iar comunitatea a fost consultată, locuitorii dându-şi acordul. „La momentul dezbaterii, au fost la faţa locului şi reprezentanţi ai Gărzii de Mediu, ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă şi ai altor instituţii abilitate. Dacă activitatea merge bine, este posibil să se construiască şi o fabrică de cretă. Oricum, condiţia concesionării carierei a fost ca 50% dintre angajaţi să fie din rândul locuitorilor din Fântâna Mare", a declarat primarul Gâscan.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp