Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:21 26 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Crucea pregateste licitatia pentru investitia finantata prin Masura 322

ro

09 Jul, 2010 04:15 2058 Marime text
mijloc_sus_crucea_primar_gh.jpgAdministraţia locală a comunei Crucea se pregăteşte pentru organizarea licitaţiei în vederea demarării investiţiei finanţate prin Măsura 322.

Proiectul depus spre finanţare de către autoritatea locală din Crucea, în baza Măsurii 322 - „Renovarea, dezvoltarea satelor, îmbunătăţirea serviciilor de bază pentru economia şi populaţia rurală şi punerea în valoare a moştenirii rurale, s-a numărat printre cele cinci din judeţul Constanţa, declarate eligibile şi finanţabile în prima fază a evaluării. Proiectul integrat, în valoare totală de 2,5 milioane euro, cuprinde asfaltarea străzilor din Crucea şi Stupina, construirea unui cămin de bătrâni în Stupina şi dotarea Căminului Cultural Crucea. Primarul Gheorghe Frigioi şi-a exprimat speranţa ca procedura de achiziţie să fie demarată cât mai repede, pentru a putea începe lucrările.

crucea_gheorghe_frigioi.jpgPrimăria Crucea a eliberat autorizaţia de construire pentru ridicarea unei noi grădiniţe. Unitatea de învăţământ preşcolar ce se va construi în centrul localităţii Crucea se numără printre cele 14 a căror finanţare a fost aprobată în judeţul Constanţa prin BERD (Banca Europeană de Reconstrucţie şi Dezvoltare).

Autoritatea locală din Crucea îşi înfiinţează şi birou de urbanism. În acest sens, primăria organizează un concurs pentru ocuparea postului de arhitect-şef. Examenul este programat să aibă loc pe 26 iulie. Candidaţii trebuie să aibă minim doi ani experienţă în domeniu şi studii superioare de specialitate. Prin înfiinţarea acestei structuri, taxele pentru eliberarea autorizaţiilor de construire şi a certificatelor de urbanism vor fi încasate la bugetul local.

Nemulţumiri din cauza întreruperilor de curent

Deşi comuna Crucea se numără printre unităţile administrativ-teritoriale din judeţul Constanţa unde lucrurile se mişcă, mai există şi unele neajunsuri. Primarul Gheorghe Frigioi este nemulţumit de modul în care compania furnizoare de electricitate îşi administrează reţelele. „Se întrerupe lumina foarte des. Avem mereu probleme din această cauză, iar oamenii, sunt şi ei nemulţumiţi. Stau bătrânii cu oalele de mâncare pe stradă, chiar ei s-au exprimat astfel, supăraţi că li se întrerupe mereu lumina", a afirmat Gheorghe Frigioi. Edilul a precizat că a luat legătura cu reprezentanţii firmei furnizoare de energie electrică, dar că nu a primit un răspuns clar pentru întreruperile frecvente de electricitate. „Răspunsul a fost că: se fac manevre", a adăugat primarul din Crucea.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii