Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:18 26 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cu ce se laudă primarul din Săcele la început de mandat trei Mizerie şi drumuri proaste, care nu au mai văzut asfalt de 20 de ani (galerie foto)

ro

10 Aug, 2012 02:30 9777 Marime text
DESCHIDERE_Sacele.jpgCum arată o comună condusă de un primar aflat la al treilea mandat? Dacă mergem în Săcele, vom afla un răspuns la această întrebare. Punctual, vom afla că dezinteresul pentru comunitate poate defini un primar la al treilea mandat.

Autoritatea locală de la Săcele nu are nimic împotriva bălăriilor crescute la marginea străzilor şi nici împotriva gunoaielor aruncate la întâmplare, de vreme ce în comună mizeria domneşte, culmea, chiar şi în vecinătatea imobilelor şi a fabricii de brânzeturi. Starea jalnică a drumurilor este recunoscută şi de localnici, care spun că sunt străzi care nu au mai fost asfaltate de 20 de ani. Un tronson din categoria celor uitate de vreme este strada Stadionului, în al cărei asfalt au apărut gropi la tot pasul. Strada puternic deteriorată este şi depozit pentru resturile menajere, nu de alta, dar la marginea carosabilului o porţiune de câţiva metri poate fi confundată cu o groapă de gunoi. Zeci de peturi zac aruncate în acest perimetru, acestea fiind flancate de bălăriile care au crescut cât casa de mari, bălării şi gunoaie care fac dovada dezinteresului avut de autoritatea locală pentru un minimum de igienă.

DESCHIDERE_Sacele_2.jpgLa capătul străzii Stadionului, în dreptul blocului de apartamente şi al căşăriei, alt meci de prost gust şi arbitrat de autoritatea locală se dă între bălării, străzi deteriorate şi gunoaie. Deşi reprezentanţii căşăriei au scris pe gardul din lemn avertismentul „Interzisă depozitarea gunoiului", localnicii, probabil neavând unde în altă parte să arunce resturile menajare, nu dau curs înştiinţării. Urmarea? Gunoaiele au invadat zona din preajma căşăriei, transformând vecinătăţile fabricii de brânzeturi în groapa de gunoi a localităţii. În această zonă insalubră şi pericolul este iminent. Căminul de apă din vecinătatea blocului semnalizat cu câţiva bolovani a fost lăsat neacoperit de autoritatea locală, el reprezentând un real pericol pentru cei care tranzitează zona, dar în special pentru copiii care ies la joacă. Notă discordantă cu acest peisaj al mizeriei şi drumurilor deteriorate îl face într-o oarecare măsură Stadionul Voinţa, aflat la câţiva metri distanţă de căşărie. Stadionul este irigat de mama focului, dar doar pe o porţiune. Totuşi, nu pare să fie mare lucru de capul stadionului, în condiţiile în care lipseşte cu desăvârşire marcarea lui, iar pe alocuri, cu tot irigatul, iarba s-a uscat.

Răspunsul şocant al viceprimarului: „De salubritate nu se ocupă nimeni"

La aşa privelişte, te întrebi în mod firesc cine se ocupă la Săcele de salubritatea comunei, dar şi de ce în cele două mandate deja încheiate primarul Ion Oprea nu a reuşit asfaltarea străzilor din comună? O altă întrebare firească este cât de nepăsătoare poate fi autoritatea locală în condiţiile în care nu numai că nu strânge gunoaiele de pe raza comunei, dar nu a tăiat, din bun simţ elementar, nici buruienile care au împânzit comuna. Răspuns la întrebări ne-a oferit viceprimarul de la Săcele, Silvius Niţu. În mod şocant, Silvius Niţu a afirmat: „De salubritatea comunei nu se ocupă nimeni, urmează să încheiem un contract". Viceprimarul a încheiat discuţia fără alte detalii, afirmând că este într-o şedinţă şi nu mai poate vorbi. Înainte de a întrerupe convorbirea telefonică, viceprimarul a mai apucat să declare şi că drumurile nu au fost asfaltate din cauza lipsei banilor, menţionând însă că au fost pietruite 98% dintre străzile comunei. Poate aşa o fi, 98% dintre străzi sunt pietruite, ce a omis să afirme viceprimarul este că pe multe dintre drumuri deja piatra nu se mai cunoaşte. Exemple în acest sens le oferă strada Orhideelor şi aleea Macului, unde stratul de piatră, cine ştie de când turnat, aproape că nu se mai cunoaşte.

Curios rezultatul alegerilor locale

Deşi după opt ani de mandat nu a reuşit să facă mare lucru în comuna Săcele, locuitorii l-au reales, în mod inexplicabil, în fruntea localităţii. Liberalul Ion Oprea a rămas primar la Primăria Săcele, după ce, la alegerile din 10 iunie, a obţinut 55,52% din sufragii. Un rezultat uimitor de bun, dat fiind cum arată comuna pe care a păstorit-o deja opt ani.

Am încercat să luăm legătura şi cu primarul Ion Oprea pentru a afla punctul său de vedere cu privire la drumurile şi la mizeria din comuna pe care o conduce, în acest sens lăsându-i şi un mesaj text pe telefonul mobil. Nu am reuşit să obţinem un punct de vedere. Dacă primarul va avea unul, îl vom face public.

Mai puteţi citi în ZIUA satelor:

Editorial: După un referendum ratat, urmează divorţul USL...

Cum au votat la referendum cetăţenii din localităţile cu primari PNL

Onescu aşteaptă ok-ul de la Guvern pentru un nou punct vamal

Dosarul în care fostul primar de la Kogălniceanu este acuzat pentru abuz în serviciu se întoarce la Parchet     

Noi asfaltări la Cumpăna, cu fonduri de la stat

La Corbu va fi amenajat un centru turistic şi nautic

Proiectele privind valorificarea zonei Capidava, în atenţia Consiliului Judeţean


Ce spun primarii despre efectele instabilităţii politice: De la „nu ştiu dacă mai putem progresa" la „nu ne-a mai rămas niciun dram de speranţă"

Primarul de la Amzacea nu are bani pentru asistenţii personali

  

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii