Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:23 24 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Daruri de Paşti pentru vârstnicii şi persoanele nevoiaşe din Crucea

ro

15 Apr, 2011 02:23 2231 Marime text
Crucea_primar_Gheorghe_Frigioi_003.jpgAutoritatea locală a comunei Crucea va distribui 1.200 de cadouri constând în alimente şi produse tradiţionale

Sărbătoarea Învierii Domnului se va face simţită şi în comuna Crucea. Administraţia locală a comunei a pregătit şi anul acesta cadouri pentru vârstnici şi persoane nevoiaşe.

Primarul comunei Crucea, Gheorghe Figioi, ne-a declarat că anul acesta vor fi distribuite cu ocazia sărbătorilor pascale 1.200 de daruri constând în alimente şi produse tradiţionale de Paşti.

În paralel cu aceste acţiuni umanitare, autoritatea locală a comunei Crucea continuă şi celelalte proiecte importante pentru comunitate. Investiţiile finanţate prin Măsura 322 din cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Rurală ar putea demara în viitorul apropiat. Primarul Gheorghe Frigioi ne-a declarat că proiectul este la verificat şi că săptămâna viitoare este posibil să se dea avizul pentru ordinul de începere a lucrărilor.

Aşa cum relatam într-o ediţie anterioară, contractul „Servicii de proiectare pentru elaborarea documentaţiei tehnico-economice + detalii de execuţie + caiet de sarcini + asistenţă tehnică + verificare tehnică şi execuţie pentru obiectivele «asfaltarea drumurilor în localităţile Crucea şi Stupina, înfiinţarea şi dotarea centrului de îngrijire pentru persoane vârstnice comuna Crucea»" a fost atribuit asocierii dintre Autoprima Serv şi Alex Building. Valoarea totală a lucrărilor a fost estimată la 8.870.640 lei fără TVA, din care asfaltarea drumurilor a fost estimată la 5.932.070 lei, iar înfiinţarea şi dotarea centrului de îngrijire pentru persoane vârstnice la 2.938.570 lei fără TVA. Contractul a fost semnat pentru 8.424.542 lei.

Gheorghe Frigioi: „Grădiniţa va înfrumuseţa localitatea"

O altă investiţie importantă pentru comuna Crucea este şi grădiniţa din localitate. Primarul Gheorghe Frigioi ne-a declarat că a fost la Inspectoratul Şcolar Judeţean pentru a semna actele premergătoare acestei investiţii. „Am văzut şi proiectul. Personal, îl văd un proiect foarte frumos, cu o arhitectură drăguţă şi cred că va înfrumuseţa localitatea, având în vedere faptul că va fi situat la şoseaua naţională. Are prevăzute şi spaţii de joacă pentru copii", a precizat edilul, adăugând că doar centrala termică va fi achiziţionată de primărie, restul fondurilor fiind asigurate de către minister. Suprafaţa construită a noii grădiniţe va fi de peste 220 de metri pătraţi, iar imobilul va dispune de spaţii de joacă, spaţii de agrement, două săli de grupă, sală de festivităţi şi cabinet medical.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii