Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:12 24 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Datorii de miliarde Mariana Mircea, acuzată că a lăsat oraşul fără căldură (document)

ro

04 Mar, 2011 02:55 2837 Marime text
Cernavoda_primar_Mariana_Mircea_.jpgOraşul Cernavodă a rămas fără agent termic. Cauza: datoriile de aproximativ 15 miliarde de lei vechi pe care oraşul Cernavodă, reprezentat legal de primarul Mariana Mircea, le-a acumulat faţă de centrala nucleară, susţin surse de pe plan local.

Alimentarea cu energie electrică a fost întreruptă pe 2 martie, însă nu de tot, ci la limita minimă, astfel încât instalaţia să nu îngheţe. Serviciul de termoficare din cadrul SC Utilităţi Publice Cernavodă SRL a înaintat ieri o adresă către directorul CNE Cernavodă referitoare la încheierea unui contract de furnizare a energiei termice în mod direct cu această societate şi reluarea furnizării agentului primar. Mai exact, reprezentanţii Utilităţi Publice, căreia i s-a delegat şi gestiunea serviciului de termoficare, au arătat că societatea - înfiinţată în subordinea Consiliului Local Cernavodă în octombrie 2010 - şi-a achitat în termenul legal facturile către SNN.

Reprezentanţii SRL-ului subordonat Consiliului Local Cernavodă au mai arătat că sprijină interesul economic legitim al SNN de recuperare a debitelor restante aparţinând Primăriei Cernavodă prin fosta Direcţie Apă Canalizare Termoficare (DACT). „Având în vedere faptul că reducerea capacităţii de furnizare a agentului primar către utilizatorii urbani din oraşul Cernavodă creează probleme de sănătate şi calitate a vieţii locuitorilor oraşului Cernavodă, în număr de circa 15.000 de beneficiari de căldură şi apă caldă de consum prin sistemul de termoficare; luând în considerare şi interesul dumneavoastră economic legitim de a recupera debitele restante ale Primăriei Cernavodă - DACT, acţiune demarată de SC Utilităţi Publice Cernavodă SRL - SACT (n.r. Serviciul Apă Canalizare Termoficare); vă rugăm să fiţi de acord cu încheierea unui contract de furnizare agent primar cu SC Utilităţi Publice Cernavodă SRL - SACT cât mai urgent posibil şi să dispuneţi reluarea furnizării agentului primar la parametri optimi", se arată în adresa înaintată directorului CNE Cernavodă, Ionel Bucur.

De precizat că adresa a fost semnată de contabilul şi juristul SRL-ului, nu însă şi de primarul Mariana Mircea, după câte se pare. Surse de pe plan local ne-au declarat că reprezentanţii Consiliului Local urmează să se întrunească într-o şedinţă extraordinară prin care să aprobe, pentru început, plata către CNE Cernavodă a unei sume de patru miliarde de lei vechi. De precizat că deocamdată nu am reuşit să obţinem un punct de vedere din partea SN Nuclearelectrica SA, Sucursala CNE Cernavodă, cu privire la această decizie. Am contactat în acest sens şi biroul de presă de la Bucureşti al SNN, care a precizat că ne va informa în perioada următoare cu privire la punctul de vedere al conducerii companiei.

Am încercat să o contactăm telefonic şi pe primarul Mariana Mircea cu privire la acuzaţiile ce i se aduc - mai mulţi locuitori ai oraşului susţin că primăriţa ar fi de vină pentru situaţia limită în care s-a ajuns - însă nu a fost de găsit. În ediţia online a ziarului puteţi vizualiza integral adresa înaintată de Utilităţi Publice Cernavodă către SNN.

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii