Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:20 20 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Debut cu foc de tabără Festivalul Naţional pentru copii „Farmecul Muzicii", în week-end, la Lumina

ro

19 Aug, 2011 00:35 2354 Marime text
festival__lumina.jpgCea de-a patra ediţie a Festivalului Naţional de Muzică Uşoară pentru Copii şi Tineret „Farmecul Muzicii" are loc în acest week-end, la Lumina, în sala de festivităţi a fostei unităţi militare din localitate. Anul trecut, evenimentul a avut loc în ultimul week-end din luna august.

Cunoscut atât în ţară, cât şi peste hotare, festivalul care va debuta sâmbătă reuneşte copii din toate colţurile ţării. Concursul propriu-zis în prima zi a evenimentului se va desfăşura între orele 12.00 şi 19.00, după cele două ore dedicate repetiţiilor urmând ca, de la ora 20.00, să aibă loc un foc de tabără, în amintirea vacanţelor de altădată, care se va ţine pe plaja de la Năvodari, în zona Taberei de Copii. Cea de-a doua zi este dedicată Galei Laureaţilor, care este programată să aibă loc de la 12.00. Festivalul se desfăşoară pe patru grupe de vârstă: 5 - 9 ani, 10 - 13 ani, 14 - 17 ani şi 18 - 25 ani. La prima categorie s-au înscris 26 de copii din Constanţa, Iaşi, Slobozia, Târgu - Jiu, Bucureşti, Năvodari, la cea de-a doua - 29, la cea de-a treia - 15, iar la ultima - patru, din Roman, Constanţa (doi concurenţi) şi Cluj- Napoca.

Organizatorul principal al manifestării este primarul comunei Lumina, Dumitru Chiru, numit de cea care este directorul evenimentului Elis Rotaru, „sufletul festivalului". Potrivit celor declarate de aceasta, primarul are cea mai mare contribuţie pentru desfăşurarea lui prin faptul că a făcut rost de sponsori şi s-a ocupat de toate detaliile. „Anul trecut, tuturor participanţilor, copii, le-a returnat taxa de înscriere, la finalul festivalului, chiar dacă au fost şi copii care nu au câştigat premii", spune directorul festivalului.

Rebeca Neacşu de la „Românii au talent", în juriul copiilor

Festivalul are ca obiectiv descoperirea tinerilor talentaţi în domeniul muzicii uşoare, promovarea şi aprecierea acestora la adevărata lor valoare. De pe lista membrilor juriului, cap de listă este cunoscutul cântăreţ de muzică uşoară Mihai Trăistariu, care este şi preşedintele juriului, compozitorii Claudiu Bulete şi Cătălin Dascalu, Maria Ene (textier şi general manager Lilliput), Dorina Ivanciu (inspector şcolar - specialitatea „Muzică", Marian Tănasă (regizor, muzicolog şi dirijor), dar şi trei interprete Doina Moroşanu, Larisa Ciortan şi Raluca Sofrone ( interpreta, câştigătoarea trofeului „Farmecul Muzicii" la prima ediţie). Pe lângă aşa-numiţii oameni-mari, există şi un juriu format din patru copii foarte talentaţi, printre care şi una dintre participantele cele mai strălucite de la concursul din această primăvară de la una din televiziunile private, „Românii au talent", Rebeca Maria Neacşu, care vine tocmai de la Braşov.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii