Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
08:52 25 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Din ciclul „Omul gospodar îşi face iarna car şi vara sanie" Primăria Topalu a asigurat lemnele pentru şcoli şi grădiniţă

ro

22 Jul, 2011 02:26 2513 Marime text
Topalu_Gheorghe_Murat.jpgPrimăria din Topalu, condusă de Gheorghe Murat, şi-a pregătit deja necesarul de lemne pentru cele două şcoli şi pentru grădiniţa din localitate, în primul rând pentru a economisi bani, dar şi pentru a nu rămâne fără stoc de combustibil în sezonul rece.

Tot stocul de material lemnos achiziţionat este depozitat într-un loc bine păzit, ferit de umezeală şi ploi. Edilul comunei ne-a spus că obiceiul de a achiziţiona lemne pentru instituţiile şcolare din timpul verii îl pune în practică în fiecare vară, cum face orice om gospodar pe lângă casa lui. În perspectiva începerii anului şcolar, autoritatea locală se pregăteşte pentru începerea igienizării acestor unităţi de învăţământ amintite, activitate care va demara la începutul lunii august.

Pe lângă această achiziţie, mai sunt şi alte proiecte iniţiate de administraţia locală care au fost finalizate. Unul dintre ele este finalizarea lucrărilor de reabilitare/completare a sistemelor clasice de încălzire cu sisteme care utilizează energie, lucrări care s-au realizat la şcoala cu clasele I-VIII, la şcoala nr. 4, la grădiniţă şi la căminul cultural din Topalu.

Lucrările au fost realizate de către o societate din Năvodari,

firma PG Delta Electron SRL, care a câştigat contractul scos la licitaţie de primărie la finele anului trecut. Printre lucrările agricole care s-au mai efectuat în localitate pentru comunitate, se mai regăsesc şi cele referitoare la înfiinţarea unei păşuni pe o suprafaţă de 120 de hectare şi îmbunătăţirea celor existente în comună. După cum ne-a declarat primarul localităţii Gheorghe Murat, banii pentru achiziţionarea de seminţe necesare înfiinţării acesteia au provenit de la Agenţia pentru Plăţi şi Intervenţii în Agricultură. „Am însămânţat peste 67 de soiuri de ierburi perene necesare pentru hrana animalelor din comună", a mai adăugat primarul. De asemenea, pe o suprafaţă de 3.000 de metri pătraţi, pe un teren aflat în apropierea şcolii au fost plantaţi pomi fructiferi, plantaţie care s-a prins în proporţie de 98%.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii