Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:19 26 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Editorial O ţară de insolvenţi!

ro

23 May, 2013 00:00 1797 Marime text
Ştiam de mult de oamenii mult prea săraci care nu-şi permit să plătească primăriilor birurile şi de aceea ajung să fie executaţi silit, popririle pe venituri fiind una dintre soluţiile prin care autorităţile vâră mâna adânc în buzunarele acestor amărâţi. Ştiam deci despre statul care bagă cu forţa mâna în buzunarul pauperilor.
Acum, graţie FMI, care de când a pus piciorul în ţara noastră şi-a propus stingerea arieratelor înregistrate de primării, suntem în situaţia de a mai şti ceva - despre primăriile asuprite de autorităţi prin împrumuturi la Trezorerie şi despre primarii ameninţaţi cu puşcăria, în caz de nerecunoaştere a insolvenţei, temă ce face obiectul unei ordonanţe de urgenţă care a văzut de curând lumina tiparului. Vom asista oare vreodată la întemniţarea primarilor strict pe motive de insolvenţă sau şi această ordonanţă se va transforma într-un instrument de manevră al actualei puteri (putere care va profita de prevederile ordonanţei nu pentru a pune capăt coşmarului din primării, ci pentru a le controla pe acestea mai bine)?
Este mult de discutat despre cum primarii încă în funcţie sau din mandatele trecute, aleşi de electori pentru a fi buni gospodari, au băgat primăriile în insolvenţă. Nu ne este străin faptul că aceştia s-au angajat la o serie de lucrări sau au încheiat contracte de prestări servicii la preţuri cu mult supraevaluate, spre avantajul afaceriştilor de partid. Străin nu este nici faptul că primarii respectivi au scăpat basma curată, sigura „pedeapsă” primită de unii dintre ei fiind doar simpla pierdere a mandatului de primar. 
Singurii care vor plăti pentru nerozia celor care ne conduc şi care nu se mai potolesc în a comite nedreptăţi suntem noi, contribuabilii, şi acei amărâţi executaţi silit pentru neplata birurilor. Pentru că, nu-i aşa, insolvenţa din primării, dacă se va dori, va fi înlăturată, aşa cum ne-am obişnuit prin noi creşteri de impozite şi taxe, că doar nu or să aducă primarii înapoi banii cheltuiţi în detrimentul comunei, favorizând acoliţii puterii?!
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii