Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:11 26 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Editorial Primarii, la uşa Guvernului

ro

18 Jul, 2013 00:00 1798 Marime text
Ploile torenţiale din ultima lună au făcut ravagii în judeţ, o spun primarii, comunicatele venite de la autorităţile abilitate, precum şi localnicii care şi-au văzut casele distruse de ape. Se vorbeşte mult despre dezastrul şi pagubele provocate de ploi, însă nicio veste despre vreun posibil ajutor pentru localităţi din partea Guvernului sau a Consiliului Judeţean.
Avem statistici peste statistici, am spune chiar prea multe, iar ce-i mult strică! Aşa se face că autorităţile abilitate vorbesc la Peştera de pagube de 256.830 de lei, în timp ce primarul şi oamenii din localitate au alte calcule, care se ridică la suma de 1,5 milioane de euro (aproximativ 350.000 de lei, cu 100.000 de lei mai mult decât au estimat autorităţile abilitate). Aşa cum este ea, cu minusuri şi poate pe alocuri de ce nu, cu valori în plus, avem evaluarea, avem cuantumul pagubelor şi avem enumeraţi minuţios prejudiciaţii. Se ştie cui trebuie acordat ajutorul şi ce măsuri trebuie luate, însă ajutarea localităţilor nu reprezintă o prioritate.
Încă din anul 2009, Valentin Vrabie de la Peştera face demersuri pentru amenajarea unor poduri şi punţi pietonale, un proiect de două milioane de euro ce stă uitat pe masa autorităţilor, autorităţi ce declară astăzi că proiectul „nu se înscrie în categoria lucrărilor de intervenţie în primă urgenţă”. Iată răspunsul uimitor al Companiei Naţionale de Investiţii primit de primarul de la Peştera: „Lucrările de construire a unor poduri rutiere şi punţi pietonale, pentru care dumneavoastră solicitaţi sprijin financiar, nu se înscriu în categoria lucrărilor de intervenţie în primă urgenţă la construcţii vulnerabile”.
Ce poate fi mai de primă urgenţă pentru autorităţi decât luarea de măsuri concrete pentru prevenirea pericolului de inundaţii la Peştera şi în celelalte localităţi? Ce-i drept, am observat că pentru Guvernul Ponta de actualitate sunt doar măsurile cu iz electoral, care privesc o masă mare de oameni, măsuri ce fac referire la reîntregirea pensiilor militarilor, creşterea venitului minim cu 13%, dar şi majorarea limitei de venituri pentru alocaţia privind susţinerea familiei la 530 lei. Aşa că, la cum stau lucrurile, o să-i vedem pe primari stând mult timp la uşa Guvernului, şi nu neapărat cu folos!
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii