Editorial Primarii nu sunt chiar oameni
Editorial: Primarii nu sunt chiar oameniEu cred că există şi jurnalişti, dar şi ocupanţi de funcţii publice care nu cunosc demarcaţia dintre aceste două aspecte. Ni s-a demonstrat de atâtea ori, şi o dată în plus chiar săptămâna aceasta, că sunt persoane care nu sunt conştiente de statutul şi de limitele pe care le include funcţia publică. E adevărat, şi primarii sunt oameni, dar în anumite conjuncturi ar trebui să se gândească la faptul că nu sunt chiar simpli oameni. Mă refer la faptul că ar fi de preferat să se gândească bine înainte de a se arunca în vâltoarea unor acţiuni nedemne de funcţia pe care o ocupă. Nu poţi, de pildă, să dai un pumn unui contribuabil când te înjură, nu poţi să-ţi laşi nevasta şi să te însori cu o subordonată, deşi ţi-a căzut cu tronc, şi nu poţi să iniţiezi acţiuni de stradă pentru a-ţi recupera nepotul de la socri, chiar dacă instinctul şi firea te îndeamnă să faci asta. Toate cele enumerate sunt lucruri ce li se întâmplă primarilor, însă ocupanţii acestor funcţii publice reacţionează diferit. Unii nu s-au luat la bătaie cu cei veniţi să le ceară socoteală, iar alţii nu şi-au părăsit nevestele, deşi poate le-a căzut cu tronc o subalternă. Nu spun că atunci când nu eşti primar eşti liber să dai curs tuturor tentaţiilor şi pulsiunilor, însă cred că funcţia publică ar trebui să aducă un plus de autocontrol, mai mult decât cel impus de normele morale ale societăţii. Când eşti primar în funcţie ai de apărat onoarea şi credibilitatea cu care i-ai convins pe oameni să te voteze, cu atât mai mult dacă vrei un mandat în plus. Nu-ţi poţi asuma nişte ochi vineţi, chiar dacă eşti provocat. Majoritatea primarilor nu fac asta. În ultima vreme am văzut însă mai multe „modele" de primari, şi nu mă refer la model ca etalon al societăţii. Am văzut primari înjurându-şi electoratul de la microfon, primari cu cătuşe la mâini şi, mai nou, primari cu ochii vineţi. E adevărat, gura lumii este slobodă şi mulţi se bazează pe faptul că se vorbeşte o săptămână, o lună, un an şi apoi se dă uitării ceea ce s-a întâmplat. În cazul unui primar nu este chiar aşa. Subiectele negative sunt readuse pe agenda publică de potenţialii contracandidaţi şi, în plus, în cazul unui primar, al unui ocupant de funcţie publică, nu dispar chiar aşa uşor, ca în cazul unui om de rând. În plus, întâmplarea despre care vorbeşte lumea poate scoate la iveală noi şi noi amănunte despre familia, despre viaţa privată a primarului. Este un motiv în plus ca primarul să aibă un comportament demn şi să nu se lase pradă instinctelor. V-am spus, primarii nu sunt chiar oameni...
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
- consatean 29 Oct, 2010 19:37 domnisoara reporter puteti sa i da ti numele, dar de fapt nu merita. primarul care va spus ca nu amesteca viata privata cu munca ce cauta la ora aceea sa violeze o propietate privata.va usurez munca gabriela iacobici sa imbogatit datorita unor oameni care au plecat din casa de la ei acum citiva ani au lasat in grija lor o suma considerabila si dupa vreo 6 km acestia adorm si mor intrun accident misterios dar fiecare va plati in fata lui dumnezeu.
- primari nu sint chiar oameni 29 Oct, 2010 19:20 ce dreptate poate face un primar concetatenilor, care isi gazeaza propia nepoata,nerespectind o decizie judecatoreasca care a avut loc cu o zi inainte de ,descinderea in forta cu violarea unui domiciliu si gazarea propietarilor .
- primarui nu sint chiar oameni 29 Oct, 2010 19:07 da aveti dreptate exemplu primarita de la gradina e o femeie cu chip de satana daca va uitati la fata ei trebuia sa se nasca porc.