Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:25 26 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Editorial Primăriile vor bani, Guvernul le dă lecţii de etică

ro

04 Apr, 2013 00:00 1792 Marime text
Primările se zbat în sărăcie (mai puţin cele câteva care se bucură de prezenţa investitorilor pe teritoriul lor), iar Guvernul nu le dă fonduri pentru continuarea proiectelor abandonate în ultimii ani. Executivul le dă în schimb... vorbe şi principii de etică. Tocmai vicepremierul Liviu Dragnea va da lecţii de etică primarilor şi angajaţilor din administraţia locală. Mai nou, moralist de profesie, Dragnea a anunţat că va sprijini Ministerul Justiției în acest demers şi că va selecta trei experți din țări nordice să facă ghiduri de etică pentru administraţia publică locală. Asistăm la irosirea altor bani publici, prin ţară şi prin străinătăţuri, pe nişte ghiduri anticorupţie, de parcă nu există legi privind infracţiunile şi sancţionarea lor. Să fie oare întâmplător că guvernanţilor le scapă zecile de acte normative privind încriminarea corupţiei?! Acesta este un capitol sensibil şi discutabil, având în vedere că nu puţini dintre actualii şi foştii demnitari sunt certaţi cu justiţia. 

Oricât am încerca să ne imaginăm, nu-i vedem pe şefii din administraţia locală şi pe angajaţi/angajate luând ghidul de etică în braţe şi citind cu glas tare ce îi aşteaptă dacă sunt corupţi sau corupători.
Şi atunci, ne întrebăm: la ce bun un astfel de ghid? Este şi acest document un nou mod prin care Guvernul vrea să-i convingă pe cetăţenii români şi pe cei europeni şi pe autorităţile UE că România luptă împotriva corupţiei? Dar ar trebui să le demonstrăm că luptăm şi împotriva plagiatului, în această privinţă existând acuze atât la adresa premierului, cât şi la adresa altor miniştri şi ministeriabili. 
Aşadar, la acest moment, Guvernului Ponta îi lipseşte un ghid etic anti-plagiat! Mai putem face şi un ghid etic pentru administraţia centrală, şi uite aşa o să ştim cu toţii mai bine ce poţi să păţeşti dacă eşti corupt sau coruptibil, dacă plagiezi sau nu, deşi sunt slabe şansele să păţeşti vreodată ceva nerespectând ghidurile etice. Rău este să le respecţi, ne demonstrează practica din ultimii ani de la nivel guvernamental, administrativ...
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii