Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:12 30 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Educaţie creativă şi culturală la Limanu

ro

29 Oct, 2010 03:20 1409 Marime text
Echipa Proiectului Kickstart Limanu organizează mâine, începând cu ora 12.00, la sediul Universităţii Naţionale de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L. Caragiale", Sala C3, proiecţia filmelor Kickstart Limanu şi Cultura la liber.

Proiectul Kickstart Limanu face parte din strategia pe termen lung a Ofensivei Generozităţii, de dezvoltare, implementare şi diseminare a metodei proprii de Artă Activă, fiind continuarea şi dezvoltarea pe termen lung a proiectului cadru Turneu la Ţară. Acest proiect a fost realizat şi cu sprijinul Primăriei Limanu.

Kickstart Limanu este un proiect de educaţie creativă şi culturală în care copii cu vârste între şase şi cincisprezece ani au participat în ateliere de teatru, dans, desen şi educaţie vizuală, explorând realitatea din care fac parte, dezvoltându-şi potenţialul creativ, puterea de reprezentare şi de liberă exprimare prin produse culturale generate de ei şi experimentând pentru prima dată implicarea civică în viaţa comunităţii. Iniţiativa civică a copiilor s-a materializat printr-o vizită la Primărie, unde au depus cereri semnate de către părinţi pentru continuarea activităţilor iniţiate în proiect. Proiectul a demarat în luna august a acestui an şi s-a finalizat în prima zi de şcoală. Timp de o lună, copiii din Limanu şi-au desenat visele şi dorinţele, au dansat, au făcut prezentări, au documentat poveşti reale din comună, au filmat ştiri despre comuna Limanu, au relaţionat prin exerciţii de teatru, au construit din plastilină macheta ideală a centrului lor comunitar. Toate aceste activităţi au avut ca scop crearea unui reflex atât recreativ, cât şi educaţional în programul lor zilnic de utilizare a unui spaţiu comunitar precum căminul cultural, lipsit de orice activitate până în prezent.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii