Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:20 19 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fostul edil - veşnic nemulţumit Chiriţă bagă zâzanie în proiectul primarului Nădrag pentru ANL-uri

ro

14 Oct, 2011 02:18 2812 Marime text
harsova__ANL.jpgPatru blocuri cu 64 de locuinţe tip ANL vor fi predate săptămâna viitoare de administraţia locală, repartizare care se va face în urma unei analize foarte riguroase a celor 200 de cereri care au fost depuse în acest sens. În plus, în două-trei săptămâni se vor da în folosinţă şi 48 de apartamente sociale, pentru care se „bat" 370 de doritori

Primarul din Hârşova, Tudorel Nădrag, spune că cererile au fost evaluate la sânge de către o comisie de specialitate din care fac parte oameni cu experienţă, dar şi reprezentanţi ai tuturor partidelor politice cu reprezentanţă în localitate.

„S-a făcut evaluarea de către comisia de specialitate, au fost verificate în amănunt cererile. Azi (n.r. ieri) se definitivează evaluările provizorii şi am înaintat lista către comisia socială care se va întruni luni şi care va întocmi un proiect de hotărâre ce va fi prezentat spre votare consilierilor locali în şedinţă extraordinară", a declarat primarul. Numai pentru locuinţele sociale au fost depuse 200 de cereri, astfel că a fost nevoie de efectuarea unor post-anchete, unele dintre solicitări având nevoie de clarificări. „Toţi solicitanţii au fost convocaţi într-o şedinţă, zilele trecute, în care li s-au adus la cunoştinţă neclarităţile apărute în evaluarea dosarelor lor", a mai spus Nădrag. De altfel, administraţia locală din Hârşova a mai predat în luna mai 2009 un număr de 32 de locuinţe ANL şi alte 48 de locuinţe sociale.

Chiriţă reclamă modul de repartiţie

Aşa cum era de aşteptat, problema repartizării locuinţelor de tip ANL, dar şi a celor sociale, a ridicat nemulţumirea, veşnică de altfel, a fostului edil al oraşului, Ionel Chiriţă, care, printr-o scrisoare deschisă adresată primarului în funcţie, în numele său şi al echipei liberale, reclamă modul în care au fost împărţite aceste locuinţe ANL, pe motiv că repartizarea acestora s-ar fi făcut discriminatoriu. „La repartizarea primului bloc ANL şi a primului bloc social, forţând lucrurile dincolo de lege şi moralitate, ne-aţi arătat că nu v-a păsat când nu aţi respectat criteriile de evaluare pentru stabilirea persoanelor care au dreptul să primească acele garsoniere şi apartamente şi, folosindu-vă de complici, aţi oficializat decizia dumneavoastră, chiar dacă în unele cazuri v-aţi urcat cu bocancii pe lege, procedurile nu au respectat legea, iar rezultatul evaluării nu a fost pus la dispoziţia tuturor consilierilor, deşi am cerut acest lucru (...)", spune Chiriţă. Acesta îi cere edilului din Hârşova să şi ia câteva măsuri până când lista cu cei care vor primi locuinţele va fi aprobată în şedinţă de Consiliu Local: afişarea la loc public a listei, acordarea unui termen pentru ca solicitanţii care au dosarul completat necorespunzător să-şi refacă documentaţia, evaluare mai rapidă ş.a.m.d.

„A fost primar şi nu ştie că nu primarul este cel care împarte locuinţele"

În replică, primarul în funcţie susţine scurt şi clar că fostul edil „este un prost", mai ales că a deţinut această funcţie şi nu ştie nici până acum că nu primarul este cel care împarte aceste apartamente. „Este preşedinte executiv la Asociaţia oraşelor şi nu ştie că nu primarul este cel care împarte locuinţele ANL. Este atât de prost încât atunci când a văzut că am trimis acasă scrisori prin care îi chemam pe solicitanţi să vină cu clarificări la documentaţie a crezut că i-am înştiinţat că le-am dat apartamentele". Cât despre ceea ce spune Chiriţă despre comisia din care ar vrea să facă parte şi consilierii, Nădrag îi reaminteşte acestuia că, după alegerile din 2008, această comisie socială care evaluează acum cererile de repartizare a fost desemnată de Consiliul Local. „Comisia socială este formată cu respectarea legii şi cu girul Consiliului Local. Se dă mare iubitor de oameni, dar când era primar uşa Primăriei era închisă şi nu putea intra nimeni la el", a mai adăugat Nădrag.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii