Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:15 26 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Gheorghe Moldovan, despre participarea elevilor din Albeşti la Festivalul Franthousiasme (galerie foto)

ro

04 Apr, 2013 00:00 2985 Marime text
Elevii şcolii din Albeşti vor participa în această săptămână la Festivalul de teatru francofon pentru copii - Franthousiasme, ajuns la cea de-a X-a ediţie. Competiţia se desfăşoară în municipiul Dej, judeţul Cluj.
Trupa de teatru a unităţii de învăţământ, numită Les Cygnes (Lebedele), va intra în concurs alături de alte zeci de ansambluri din ţară, fiind singura trupă din judeţul Constanţa participantă la eveniment.
Elevii din Albeşti speră să impresioneze publicul cu piesa Micul Prinţ, pe care o vor interpreta în franceză. Fac repetiţii de două luni şi se declară învingători prin simpla lor participare la festival, însă recunosc că îşi doresc să dovedească şi că sunt cei mai buni dintre cei mai buni şi să se întoarcă acasă, de ce nu, cu Marele Premiu.
Deschiderea festivităţii va avea loc joi seară, iar vineri şi sâmbătă se va derula competiţia, urmând ca mai apoi să fie decernate premiile.
Trupa Les Cygnes a şcolii din Albeşti este formată din 12 elevi de clasa a V-a şi se află sub coordonarea profesoarei de franceză Carmen Neagu.

Copiii au parte de tot sprijinul din partea autorităţii locale

„Elevii vor merge la mânăstire, vor vizita grădina botanică şi oraşul. De asemenea, înainte să ajungem în Dej, vom vizita Braşovul, iar la întoarcere ne vom opri şi în zona Sibiului”, a precizat şeful autorităţii locale, Gheorghe Moldovan. Primarul comunei Albeşti se declară mândru de rezultatele obţinute de copiii din localitate. Acesta i-a lăudat pe prichindeii de la grădiniţa din Cotu Văii membri ai Trupei Bamby, premiaţi la Poarta Albă în cadrul concursului „Lumea Magică a Teatrului”, unde au participat cu piesa „Capra cu trei iezi”. De asemenea, ansamblul folcloric al grădiniţei a ocupat locul I în cadrul competiţiei „Tradiţii renăscute”, a declarat primarul comunei, Gheorghe Moldovan.
Performanţele prichindeilor au fost posibile datorită implicării  educatoarelor Marinela Măncuţ şi Oana Costea, a precizat şeful autorităţii locale.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • luiza 23 Apr, 2013 15:55 ok, am inteles ca acei participanti au fost copiii pregatiti cu tot efortul de catre educatorii si instructorii lor, dara l-ati putea pune pe dom' primar sa pronunte live numele festivalului????? Pariez ca se poticneste instant atata timp cat cratima il bate rau si nici gramatica nu face minuni in prezenta edilului de renume!