Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:22 24 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Începe reabilitarea străzilor din Corbu

ro

18 Mar, 2011 01:42 3351 Marime text
Corbu_Marian_Galbinasu.jpgPrimarul comunei Corbu, Marian Gălbinaşu, şi-a propus ca priorităţi în 2011 reabilitarea drumurilor, realizarea de reţele de alimentare cu apă acolo unde nu sunt şi înfiinţarea sistemului de canalizare

„Pietruirea drumurilor demarează. Săptămâna viitoare ne apucăm de lucrări. Acestea includ pietruire şi asfaltare cu strat dublu bituminos. Valoarea totală a lucrărilor este de 14,9 miliarde de lei vechi fără TVA", ne-a declarat primarul comunei Corbu, Marian Gălbinaşu. Străzile incluse în programul de pietruire şi tratament dublu bituminos sunt Zorilor, I.L. Caragiale, Morii, Poştei, Ogorului, Luceafărului şi Pescăruşului şi au o lungime totală de aproximativ cinci kilometri. „Aceasta este prima fază de reabilitare a drumurilor, în cea de-a doua etapă urmând să fie pietruită şi asfaltată cu strat dublu bituminos şi strada Ion Stănei, care este lungă de 2,2 kilometri şi mai lată decât celelalte", a adăugat primarul Marian Gălbinaşu.

Şcoala nr. 1, renovată prin Banca Mondială

O altă investiţie importantă pentru comunitatea locală din Corbu este şi reabilitarea Şcolii Generale nr. 1. Finanţarea este asigurată prin Banca Mondială, o parte din lucrări fiind susţinute financiar de la bugetul local. Se fac lucrări de reabilitare la interior, cât şi la exterior, se schimbă acoperişul, se montează centrală termică şi instalaţii de încălzire centralizată, se realizează grupuri sanitare interioare cu fosă septică etc. Valoarea totală a lucrărilor este de 25 de miliarde de lei vechi, contribuţia Consiliului Local fiind de 2,5 miliarde de lei vechi. „S-a finalizat un corp şi se va realiza şi extinderea cu patru săli de clasă şi un spaţiu pentru programul «Lapte corn». A început deja şi reabilitarea corpului vechi. Cursurile au fost comasate. Am amenajat patru săli de clasă în căminul cultural. Restul elevilor învaţă în corpul proaspăt finalizat", ne-a declarat primarul Marian Gălbinaşu. Edilul a adăugat că printre lucrările ce rămân în sarcina administraţiei locale se numără branşamentele de utilităţi, sistematizarea verticală, împrejmuirea şcolii, amenajarea curţii, realizarea unor platforme pentru pubele.

Canalizarea şi apa, alte priorităţi

Un proiect prioritar pentru autoritatea locală a comunei Corbu este şi înfiinţarea sistemului de canalizare şi extindere a conductelor de alimentare cu apă. „Am depus un proiect pe POS (Programul Operaţional Sectorial) ce include reabilitarea reţelei de apă pe o lungime de 3.885 de metri liniari, extindere cu o porţiune de 501 metri, realizarea reţelei de canalizare pe 13 străzi, cu o lungime de 12.000 de metri şi realizarea a două staţii de pompare şi repompare", a precizat primarul comunei Corbu. Marian Gălbinaşu a adăugat că s-a elaborat studiul de fezabilitate şi pentru alimentarea cu gaze a localităţii. „Se estimează ca până la finalul anului să înceapă lucrările", a subliniat edilul. Primarul Marian Gălbinaşu a completat că o investiţie ce ar putea fi demarată în viitorul apropiat este şi cea privind reabilitarea căminului cultural din Vadu. „Investiţia va fi de aproximativ cinci miliarde de lei vechi şi va fi sprijinită probabil de către Consiliul Judeţean Constanţa, dar şi de către Consiliul Local", a afirmat primarul comunei Corbu.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii