Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:33 24 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Înfiinţarea instituţiei, autorizată de minister Liceu tehnologic la Independenţa

ro

15 Apr, 2011 02:25 3427 Marime text
Independenta_primar_Cristea_Gascan_03.jpgVisul primarului Cristea Gâscan de a înfiinţa un liceu tehnologic în comuna Independenţa s-a împlinit.

Edilul ne-a declarat că Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului a avizat înfiinţarea unei astfel de unităţi preuniversitare în comuna pe care o reprezintă. „Ministerul Educaţiei a autorizat înfiinţarea liceului tehnologic la Independenţa, condiţia fiind să terminăm până la toamnă cele patru laboratoare pe care le avem în construcţie", a precizat primarul. Liceul tehnologic de la Independenţa va avea ca domenii de instruire industria alimentară (industria laptelui şi a cărnii) şi agroturismul.

Un alt obiectiv prioritar pentru primarul Cristea Gâscan este şi reabilitarea drumurilor. În acest sens, edilul a depus spre finanţare la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, în baza Programului privind reabilitarea a 10.000 km de drumuri locale şi de interes judeţean, un proiect privind reabilitarea a nu mai puţin de 80 km de drumuri de pe teritoriul comunei. „Din cei 80 de kilometri, 50% sunt prioritari. M-aş bucura şi dacă am primi fonduri măcar pentru asfaltarea a 30 de kilometri", a afirmat Cristea Gâscan.

Dintre drumurile propuse spre a primi fonduri pentru reabilitare, cel mai important este, potrivit primarului din Independenţa, cel care face legătura între localităţile Fântâna Mare şi Tufani. În lungime de 4 km, drumul ar putea scurta semnificativ distanţa dintre Independenţa şi Tufani. „Avem nevoie de reabilitarea acestui drum, Fântâna Mare - Tufani, şi de realizarea a trei podeţe, întrucât maşina care transportă copiii la şcoală ocoleşte 22 de km în loc să parcurgă doar patru. Pentru că acest drum este dezafectat, maşina trebuie să o ia, din Independenţa, pe la intersecţia cu drumul spre Dumbrăveni, apoi să treacă prin Furnica şi apoi să ajungă la Tufani, ocolind în total 22 km", a afirmat primarul Gâscan.

Geamia din Fântâna Mare va avea apă

O investiţie ce urmează să se concretizeze în comună este şi alimentarea cu apă a geamiei din Fântâna Mare. „Cu ajutorul unui sponsor, se va trage o sursă de apă pentru geamia din Fântâna Mare", a subliniat edilul. La Independenţa s-a finalizat şi plantarea a 65.000 de salcâmi, dintre care 15.000 au fost plantaţi în Movila Verde (5.000 în intravilan şi 10.000 în extravilan). „Restul au fost plantaţi pe o suprafaţă lângă terenul de fotbal. Vom avea pădure lângă Independenţa", a afirmat primarul Cristea Gâscan.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii