Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:32 26 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Licitaţia pentru împăduririle de la Poarta Albă, contestată de RAJDP Constanţa

ro

11 Nov, 2011 02:47 1911 Marime text
Licitaţia de peste trei milioane de lei fără TVA privind împădurirea zonelor degradate ale comunei a fost blocată atât de firma câştigătoare, SC Padverde SRL, cât şi de cea care susţine că oferta nu i-a fost luată în considerare la momentul licitaţiei electronice. Blocajul vine după ce administraţia locală a încercat în mai multe rânduri, timp de trei ani, să obţină finanţare pentru acest proiect.

Licitaţia viza împădurirea a 76,78 hectare în trei dintre cele mai problematice zone ale localităţii, în perimetrele de ameliorare zona carierei, zona Gării şi zona Galeşu de pe raza localităţii Poarta Albă. Deschiderea ofertelor a avut loc în luna septembrie, licitaţia fiind câştigată de SC Padverde SRL din comuna Însurăţei, judeţul Brăila. Recent, societatea a câştigat de la Consiliul Judeţean Constanţa, pentru oraşul Hârşova, contractul privind reconstrucţia ecologică şi împădurirea terenurilor degradate ori improprii folosirii în scop agricol pe o suprafaţă de 185,58 hectare.

Revenind, licitaţia de la Poarta Albă, câştigată de societatea din Brăila, a fost contestată de Regia Autonomă Judeţeană de Drumuri şi Poduri Constanţa, care spune că a depus documentele pentru a participa la licitaţie, dar că oferta nu a fost deschisă. Mai mult, contestaţia a fost înregistrată la Compania Naţională de Soluţionare a Contestaţiilor, care le-a dat acestora câştiga de cauză, procedura fiind astfel anulată. Ulterior, pentru ca tabloul să fie complet, pe 19 octombrie, societatea câştigătoare a depus o contestaţie prin care îşi exprimă nemulţumirea cu privire la faptul că s-a anulat procedura, aceasta fiind înregistrată la CNSC. Cu alte cuvinte, administraţia locală, cel puţin momentan, s-a zbătut în zadar, existând probabilitatea ca licitaţia să se reia, însă acest lucru se va decide abia după soluţionarea de către CNSC a contestaţiei celor de la SC Padverde SRL. Porţiunile care trebuiau împădurite sunt situate în zona Gării - o zonă inundabilă, în care vor fi împădurite cu puieţi 12,19 hectare de teren arabil, în zona Carierei - 48 de hectare şi în zona Galeşu - 26 de hectare, unde se fac împăduriri în vederea consolidării versantului.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii