Licitaţie pentru găsirea constructorului Copiii din Independenţa vor avea grădiniţă
Licitaţie pentru găsirea constructorului: Copiii din Independenţa vor avea grădiniţăProiectul face parte dintr-unul mai mare, ce a fost depus spre finanţare prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală - Măsura 322. Valoarea totală a proiectului se ridică la 2.519.602 de lei fără TVA. Licitaţia pentru această procedură de achiziţie publică va avea loc săptămâna viitoare, pe 28 iulie, de la ora 11.00, la sediul primăriei din Independenţa. Agenţii economici trebuie să achite şi o garanţie de participare de 50.000 lei.
Durata de proiectare şi obţinere a autorizaţiei de construire este estimată la maximum două luni, în vreme ce lucrările propriu-zise ar trebui să dureze maximum un an. Pentru investiţia de bază, este estimat să se cheltuiască 2.363.895 lei, fără TVA, iar pentru organizarea de şantier, aproximativ 24.126 lei, fără TVA. Investiţia era foarte necesară pentru că, în comună, deşi numărul de locuitori depăşeşte 3.000, iar cel al copiilor de vârstă preşcolară, 150, nu exista nicio grădiniţă. În plus, în localitate există şi opt cadre didactice care s-ar putea îngriji de educaţia acestora. Clădirea va fi o construcţie cu parter şi un etaj, dimensionată şi utilată corespunzător funcţiei propuse, va avea patru săli de grupă, teren de joacă parcare proprie, centrală termică şi un panou solar care va asigura încălzirea apei menajere pe timpul verii. Amplasamentul grădiniţei a fost ales astfel încât copiii să nu aibă acces la strada principală. Mai exact, grădiniţa va fi construită în spatele dispensarului din localitate, în faţa bisericii, aproape de primărie.
Potrivit celor declarate de primarul comunei, Cristea Gâscan, banii pentru acest proiect provin din bugetul local, însă fondurile nu există efectiv la acest moment în visteria primăriei. „Grădiniţa îndeplineşte toate normele europene. Pentru a primi bani, am făcut solicitare Consiliului Judeţean, ne-au spus să dăm drumul la licitaţie că pe parcurs ce apar banii îmi va da fondurile necesare eşalonat, de regulă din cotele defalcate. Noi mergem pe principiul decontării. Lucrarea trebuie luată de o firmă care are potenţial material, dispune de forţă de muncă serioasă şi este dispusă să îi fie achitate facturile în funcţie de cum avem noi banii", ne-a declarat primarul. Edilul a mai spus că, până la acest moment, trei firme au cerut lămuriri la caietul de sarcini.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp