Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:23 26 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Licitatie pentru reabilitarea strazilor in Valu lui Traian

ro

23 Jul, 2010 02:22 5025 Marime text
Primarul comunei Valu lui Traian, Florin Mitroi, vrea să repare toate străzile principale din localitate.

În acest sens, autoritatea locală organizează o procedură de achiziţie pentru contractul având ca obiect „Reparare drumuri în comuna Valu lui Traian". Potrivit anunţului de participare la licitaţie publicat în urmă cu câteva zile în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice, valoarea estimată a lucrărilor este de 973.330 lei fără TVA. Anunţul de participare prevede o durată de finalizare a investiţiei de două luni de la data atribuirii contractului. De asemenea, în anunţ se specifică faptul că finanţarea este susţinută de la bugetul local. Ofertanţii trebuie să depună o garanţie de participare de 19.000 lei. De asemenea, participanţii trebuie să declare cifra de afaceri pe trei ani. Se solicită realizarea unei cifre medii anuale de afaceri pe ultimii trei ani, egală sau mai mare decât valoarea minimă impusă de 1.946.660 lei.

Valu_lui_Traian_viceprimar__Iulia_Fratila_01.jpgPotrivit cerinţelor publicate în SEAP, în cazul unei asocieri, fiecare asociat este obligat să prezinte un formular cu bilanţul contabil pe 2007, 2008 şi 2009 vizat şi înregistrat la autoritatea fiscală competentă din care să reiasă că societatea se află pe profit. În ceea ce priveşte capacitatea tehnică, se cere ca ofertantul să prezinte echipa de conducere şi să facă dovada că deţine personal tehnic pentru toate categoriile de lucrări ce le va cuprinde obiectul contractului.

Se reabilitează străzile principale

În ceea ce priveşte utilajele, societăţile participante la licitaţie trebuie să dispună de minim un compactor, o autobasculantă, un buldozer, dar şi de alte utilaje specifice lucrărilor. Totodată, participanţii trebuie să prezinte lista principalelor lucrări similare prestate în ultimii trei ani, conţinând valori, perioade de execuţie şi beneficiari, indiferent dacă aceştia din urmă sunt autorităţi contractante sau clienţi privaţi. Trebuie prezentat un contract similar realizat în ultimul an cu o valoare de minim 114.509 euro fără TVA, însoţit de recomandările aferente. De asemenea, se vor anexa copii după contractele de lucrări şi procesele verbale de recepţie la terminarea lucrărilor. Pe lângă recomandările prezentate ca experienţă similară, ofertanţii vor mai prezenta trei recomandări cu viza Inspectoratului de Stat în Construcţii din partea altor beneficiari privind execuţia de lucrări similare.

De precizat că procedura aplicată este licitaţia restrânsă accelerată, motivată de criza economică. Astfel, este preconizat un număr de cinci operatori. Deschiderea ofertelor este programată să aibă loc pe 30 iulie, începând cu ora 11.00, la sediul Primăriei Valu lui Traian.

Potrivit viceprimarului comunei, Iulia Frăţilă, se vor aplica plombe de asfalt pe străzile principale, iar apoi se va turna încă un stat de tratament dublu bituminos. Lungimea totală a străzilor ce vor fi reparate este de aproximativ 4,5 km. „Străzile principale ce vor fi reabilitate sunt str. Valea Seacă, Tudor Vladimirescu, Viitorului, Mihail Kogălniceanu, Cantonului şi Luncii", ne-a declarat Iulia Frăţilă.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii