Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:35 27 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mariana Gâju - „Nu avem contract de deszăpezire întrucât nu ne permitem"

ro

03 Feb, 2012 00:00 3729 Marime text
cumpana_utilaj_dezapezire_04.jpgPrimarii sunt nevoiţi an de an să apeleze la diverse artificii pentru a face faţă iernii. Primăria Cumpăna, spre exemplu, a apelat la ajutorul firmelor partenere pentru a se asigura că drumurile din localitate nu se vor bloca

Iarna reprezintă o provocare pentru autorităţile locale din mediul rural care nu-şi permit să încheie un contract cu Regia Judeţeană de Drumuri şi Poduri sau cu o firmă privată care ar urma să asigure deszăpezirea drumurilor comunale. Motivul? Contractele încheiate cu acestea obligă primăriile să suporte şi plata orelor în care utilajele staţionează. De obicei, în banii plătiţi pentru orele de aşteptare intră o parte importantă din salariile celor care sunt implicaţi în activitatea de deszăpezire, dar şi amortizarea utilajelor folosite pentru deblocarea drumurilor. Pentru că nu-şi permit un astfel de lux, de a plăti practic pentru o deszăpezire inexistentă, primarii sunt nevoiţi ca de fiecare dată să apeleze la diverse artificii pentru a face faţă iernii. Primăria Cumpăna, spre exemplu, a mizat pe bunăvoinţa firmelor partenere pentru a se asigura că drumurile din localitate nu se vor bloca. „Nu avem contract de deszăpezire întrucât nu ne permiteam să plătim orele de aşteptare. Am apelat la firmele care lucrează pe teritoriul comunei Cumpăna, societăţile au răspuns apelului nostru şi ne-au pus la dispoziţie utilajele şi oamenii, iar noi, din banii de la bugetul local, asigurăm motorina", a explicat primarul comunei Cumpăna, ec. Mariana Gâju. Potrivit şefei autorităţii locale, utilajele au mers aproape fără întrerupere pentru ca traficul în zonă să se desfăşoare în această perioadă fără probleme. „Din cauza viscolului, utilajele au mers zi şi noapte. Azi-noapte (n.r. luni noapte) mergeam să cumpărăm motorină. Procedăm astfel încât să drămuim banii de motorină până la ultimul leuţ şi să avem în aceleaşi timp străzile curate", a menţionat primarul comunei Cumpăna, ec. Mariana Gâju.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • ANONIM 07 Mar, 2012 18:06 Amuzanta fraza "utilajele au mers zi si noapte" , de fapt strazile era pline de zapada, abia se circula, iar pe soseaua Constantei s-a circulat aproape o saptamana doar pe o singura banda pe o portiune mare iinainte de pod ..deci multe sunt minciuni..