Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:15 19 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Microbuze pentru elevii din Crucea

ro

30 Sep, 2011 01:58 1838 Marime text
Crucea_primaria_01.jpgDupă mai mulţi ani în care Primăria Crucea a tot solicitat un microbuz pentru transportul copiilor din satele arondate comunei la şcoală şi la grădiniţă, într-un final, pe Sistemul Electronic de Achiziţii Publice a apărut anunţul de participare pentru procedura de achiziţie a două microbuze pentru copii.

Banii, 408.864 lei fără TVA, echivalentul a 95.480 euro provin din fonduri proprii. Primarul din Crucea, Gheorghe Frigioi, spune că aceste microbuze erau foarte necesare pentru transportul copiilor, având în vedere faptul că, zilnic, 150 de copii fac naveta, fiecare cum poate. „Acum şapte ani am cumpărat un microbuz pentru transportul copiilor, dar s-a stricat. Am solicitat prin ISJ să ni se dea un altul, dar de fiecare dată când se făcea împărţirea prin Ministerul Educaţiei eram săriţi. Se dădea altor primării de alte coloraturi politice decât cea pe care o am eu. Cu avansul pentru aceste microbuze ne ajută Consiliul Judeţean", spune primarul.

Microbuzele vor fi achiziţionate în sistem leasing, iar banii vor fi achitaţi pe durata a 36 de luni. Se solicită însă un avans de 50%, bani care se vor achita în momentul în care vor sosi cele două maşini de transport. Termenul de livrare a microbuzelor este de minim zece zile, maxim 20 de la data semnării contractului cu furnizorul. Ofertele sunt aşteptate la sediul Primăriei Crucea până pe 12 noiembrie, ora 10.00, deschiderea urmând a avea loc în aceeaşi zi, de la ora 12.00. Aceştia trebuie să achite şi o garanţie de participare de 5.000 de lei. Microbuzele trebuie să aibă o capacitate de 19 locuri plus cel al şoferului, să fie tip diesel şi să aibă o capacitate cilindrică de minim 2.000 cmc, maxim 2.300 cmc.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii