Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:24 26 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Motorina folosita in agricultura s-ar putea ieftini

ro

12 Mar, 2010 04:58 2941 Marime text
motorina.jpgPremierul Emil Boc a semnat zilele trecute, Hotărârea de Guvern privind reducerea accizei la motorina utilizată în agricultură.

Acest act normativ ar putea duce la o scădere până la 21 euro/mia de litri, dacă hotărârea va fi adoptată de plenul Parlamentului. Noua formulă de accizare ar urma să se aplice „pentru o cantitate anuală de motorină de 700.646 mii litri utilizată drept combustibil la efectuarea lucrărilor mecanizate în agricultură, respectiv în sectoarele vegetal şi zootehnic şi îmbunătăţiri funciare".

Prevederile prezentei hotărâri se vor aplica pentru o perioadă de trei ani calendaristici începând cu 2010, pentru cantităţile de motorină cu acciză redusă achiziţionate începând cu data de 1 ianuarie 2010, până la 31 decembrie 2012. Pentru a fi eligibili la acordarea acestui sprijin financiar, beneficiarii trebuie să fie înscrişi în Registrul fermierilor deţinut de Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură, cu suprafeţele de teren şi/sau efectivele de animale, păsări, familii de albine, pe care le exploatează.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii