Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:21 24 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Nicuşor strecoară iar felicitări în ghiozdanele copiilor Campania „Rechizite contra voturi" continuă

ro

15 Apr, 2011 02:33 3964 Marime text

Nicusor_rechizite_-_Nicusor_Constantinescu_07.jpgConsiliul Judeţean oferă anual două seturi de rechizite şcolare fiecărui copil, risipa din bani publici fiind dublă 

Cu ocazia ultimei „împărţeli" marca CJC, Nicuşor Constantinescu a introdus din nou în ghiozdanele copiilor felicitări semnate în nume propriu, de această dată cu ocazia Paştelui

nicusor_rechizite_1.jpgNicuşor Constantinescu, şeful Consiliului Judeţean Constanţa, continuă campania în scopul promovării imaginii personale prin metodele deja patentate.

Astăzi se va încheia campania de distribuire a rechizitelor şcolare pentru elevii şi preşcolarii din mediul rural. Şeful CJC a avut, din nou, o săptămână întreagă la dispoziţie pentru a-şi populariza imaginea în judeţul Constanţa, prin distribuirea de rechizite copiilor din judeţ. Din nou, pentru că această campanie de repartizare a rechizitelor şcolare se desfăşoară semestrial, adică de două ori pe parcursul unui an şcolar. Campania ce se încheie astăzi, catalogată de către reprezentanţii CJC ca făcând parte din „Programul de susţinere a învăţământului preşcolar şi preuniversitar din mediul rural al judeţului Constanţa", pare mai degrabă o campanie de susţinere a imaginii şefului CJC, care, de fiecare dată, a găsit în distribuirea de rechizite un prilej de a-şi promova imaginea introducând în ghiozdanele copiilor şi o felicitare cu tentă electorală.

„Noaptea Sfântă să te ajute să depăşeşti greutăţile vieţii"

nicusor_rechizite_2.jpgEi bine, mai marele judeţului nu a ratat ocazia, nici în această campanie de oferit rechizite, de a le transmite copiilor - implicit părinţilor lor, pentru că aceştia sunt depozitarii voturilor - un indiciu despre cine este binefăcătorul care s-a gândit să le împartă caiete, ghiozdane şi instrumente de scris. Sub forma unei felicitări adresate cu ocazia Paştelui, Nicuşor Constantinescu îşi revendică de fapt campania de distribuire de rechizite, al cărei iniţiator este de altfel. Pe banii judeţului, adică ai contribuabililor, că nu doar pe cheltuială proprie. „Sărbătoarea Învierii Domnului să reverse asupra ta şi a familiei tale, sănătate, belşug şi bucurii, iar lumina din Noaptea Sfântă să îţi călăuzească paşii şi să te ajute să depăşeşti greutăţile vieţii! Paşte fericit!", este mesajul transmis de şeful CJC, care nu ezită să se şi semneze, aşa cum ne-a obişnuit: Nicuşor Constantinescu Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa.

Un set, două seturi

Aşa cum am precizat, CJC distribuie rechizite copiilor în baza programului iniţiat de Constantinescu, de două ori pe an. Cu alte cuvinte, copiii au, nu au nevoie, primesc două ghiozdane pe an. E adevărat, acestea se pot deteriora, dar să distribui de două ori pe an ghiozdane din bani publici pare o risipă, mai ales că, în acest caz, te întrebi care mai sunt atribuţiile unui părinte şi nu ne referim aici la familiile nevoiaşe.

Aşa cum relatam şi în alte ediţii, rechizitele sunt distribuite în baza Hotărârii Consiliului Judeţean Constanţa nr. 70/2009 privind aprobarea „Proiectului Rechizite şcolare pentru copiii preşcolari şi elevii din clasele I-VIII - 2009 - 2012" în cadrul „Programului de susţinere a învăţământului preşcolar şi preuniversitar clasele I-VIII din mediul rural al judeţului Constanţa". De menţionat că, potrivit obiectivului general, precizat în proiectul de hotărâre, fiecărui copil trebuia să i se acorde un set de rechizite şcolare. Între timp, numărul a crescut, ajungându-se la două seturi pe an. De precizat că l-am contactat telefonic pe purtătorul de cuvânt al Consiliului Judeţean Constanţa, Cristian Moldovanu, care ne-a confirmat că fiecare copil primeşte câte un set de rechizite în fiecare semestru, deci de două ori pe parcursul unui an şcolar.

Daroff - furnizorul pe care se bizuie CJC

Reamintim că pentru aceste rechizite distribuite copiilor de două ori pe an, CJC plăteşte o sumă fabuloasă. La începutul lui 2009, instituţia judeţeană a parafat o înţelegere contractuală pe patru ani în avans, încheind un acord-cadru pentru achiziţionarea de rechizite pentru perioada 2009 - 2012. Potrivit anunţului de atribuire publicat în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice, acordul-cadrul privind contractul „Rechizite şcolare pentru copiii din judeţul Constanţa pentru Proiectul Rechizite Şcolare pentru preşcolari şi elevii din clasele I-VIII, 2009 - 2012" a fost încheiat cu SC Daroff SRL - firmă care s-a bucurat şi anterior de o fructuoasă colaborare cu instituţia. În portofoliul de clienţi al societăţii, Primăria Constanţa şi CJC ocupă un loc central. Precizăm şi cu această ocazie că pentru furnizarea de rechizite şcolare şi rucsacuri în perioada 2009 - 2012, SC Daroff SRL va încasa de la CJC 15.923.052 lei fără TVA, adică aproximativ 200 de miliarde de lei vechi cu TVA.

Ce bani (publici) au intrat în contul Daroff

Aşa cum spuneam, Daroff este clientă veche a Consiliului Judeţean şi a Primăriei Constanţa, câştigând în trecut contracte pe bandă de la cele două instituţii. Astfel, societatea a câştigat şi pe 14 aprilie 2008 licitaţia organizată de CJC pentru furnizarea de rechizite şcolare. Prin contractul obţinut, firma a încasat 1.785.000 lei fără TVA, adică peste 21 de miliarde de lei vechi. Pe 18 aprilie, Daroff a câştigat şi licitaţia organizată de Primăria Constanţa pentru achiziţia de ghiozdane şi rechizite pentru copii cu ocazia Paştelui. Astfel, a mai primit în cont 690.000 de lei fără TVA, adică peste opt miliarde de lei vechi. Pe 6 februarie 2009, aceeaşi societate a câştigat licitaţia organizată de CJC pentru rechizite, obţinând astfel 1.400.000 de lei fără TVA, adică peste 16,5 miliarde de lei. De asemenea, pe 6 aprilie 2009, Daroff a mai „marcat" într-o altă licitaţie organizată de Primăria Constanţa. Pentru furnizarea de rechizite şi ghiozdane cu ocazia Paştelui de anul acesta, societatea a obţinut 755.935 lei fără TVA, adică aproape nouă miliarde de lei vechi cu TVA.

Daroff SRL îl are ca asociat majoritar pe Robert Penciu, cu 90% din părţile sociale, restul de zece procente fiind deţinute de Ana Penciu, probabil soţia sa. Tot Penciu este şi administratorul firmei. Dar Robert Penciu este nimeni altul decât managerul Clubului Marina Surf Năvodari, fost campion naţional de yachting. La Marina Surf Club Năvodari s-a organizat, în 2007, „Cupa Primăverii Volvo", eveniment la care a fost parteneră şi Asociaţia Judeţeană de Yachting, al cărei preşedinte onorific este primarul municipiului Constanţa, Radu Ştefan Mazăre - prieten vechi al lui Nicuşor Constantinescu.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii