Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:15 24 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

O nouă şansă pentru investiţiile de apă-canal în Tufani şi Independenţa

ro

21 Jan, 2011 00:00 3582 Marime text
Independenta_primar_Cristea_Gascan.jpgPrimăria Independenţa şi-a pus speranţele în finanţarea proiectelor de canalizare şi alimentare cu apă depuse la Administraţia Fondului de Mediu.

După ce proiectul privind realizarea unor investiţii în comuna Independenţa a fost respins de la finanţare prin Măsura 322, primarul comunei, Cristea Gâscan, a căutat o nouă modalitate de a atrage fonduri pentru concretizarea acestora. Proiectul integrat ce a fost depus spre finanţare prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală - Măsura 322, includea alimentarea cu apă a satului Tufani, înfiinţarea reţelei de canalizare în această localitate, asfaltarea a 1,7 km de drum, construirea unei grădiniţe la Independenţa şi a unui after-school. Primarul Cristea Gâscan a depus proiectul privind canalizarea şi alimentarea cu apă a satului Tufani şi cel privind canalizarea în Independenţa la Administraţia Fondului de Mediu. "Din câte am înţeles, din 126 de proiecte vor fi finanţate 41. După 15 ianuarie a început verificarea în teren a proiectelor depuse", a precizat primarul Cristea Gâscan.
Pentru alimentarea cu apă a satului Fântâna Mare, administraţia locală din Independenţa a primit sprijin din partea ambasadorului Turciei. Valoarea totală a investiţiei este de aproximativ zece miliarde de lei vechi, iar reţeaua de alimentare cu apă va avea o lungime de 5 km, deservind 160 de locuitori. În paralel cu proiectele pe termen lung, autoritatea locală din Independenţa se ocupă şi de problemele curente. Primăria va achiziţiona cea de-a doua tranşă de combustibil pentru încălzirea unităţilor de învăţământ, mai precis o cantitate de 16 tone.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • bel 29 Jan, 2011 08:44 eu intreb:de ce e nevoie de un after.school?ca somajul e in floare prin satele alea vai de ele!copii sunt vai mama lor da ,a rog daca banii trebuie risipiti cumva!!after.school!!