Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:30 26 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Oaspeţi din Bulgaria la Ziua Satului Lazu

ro

11 May, 2012 00:00 2987 Marime text
Agigea_Cristian_Carjaliu_010.jpgAdministraţia locală a comunei Agigea organizează în data de 24 mai Ziua Satului Lazu. Evenimentul a ajuns la cea de-a şasea ediţie. Sărbătoarea are loc într-o zi sfântă - cea a Înălţării Domnului. În Agigea, în dreptul blocurilor de la stradă, autoritatea locală amenajează în această perioadă 300 de locuri de parcare. Locuitorii din Lazu se vor putea racorda cât de curând la reţeaua de gaze.

Primarul din Agigea, Cristian Cîrjaliu, a declarat că în fiecare an sărbătoarea satului are loc la 40 de zile după Paşte, în ziua în care creştin-ortodocşii prăznuiesc Înălţarea Domnului. Localnicii celebrează în aceeaşi zi şi hramul bisericii din localitate. „În data de 24 mai sărbătorim Ziua Satului Lazu, iar pe data de 27 octombrie organizăm Ziua Comunei Agigea", a declarat primarul. Şeful autorităţii locale se aşteaptă să participe la eveniment aproximativ 500 de oameni. Locuitorii comunei, dar şi oaspeţii prezenţi la sărbătoare vor gusta din preparatele pregătite de organizatori. Evenimentul va avea loc în sala de sport din Lazu. Invitaţii vor fi poftiţi la masă. Interpreţi şi formaţii de muzică populară de pe plan local vor întreţine atmosfera. De organizarea evenimentului se vor ocupa părintele bisericii din Lazu, Anghel Dincu, şi şefa autorităţii locale din Dubovic, Bulgaria. Formaţia de femei din Dubovic, prezentă la patru din cele cinci ediţii ale Zilei Satului Lazu, va participa şi în acest an la serbarea localităţii. De altfel, Cristian Cîrjaliu a precizat că Primăria Agigea are încheiat un parteneriat cu Primăria din Dubovic. Amintim că pe 30 mai este programat un alt eveniment important pentru comunitatea locală din Agigea. Este vorba despre inaugurarea grădiniţei din Lazu. De asemenea, pe data de 5 iunie va fi tăiată panglica creşei din Agigea.

Locuri de parcare pentru 150 de apartamente

În Agigea, în dreptul blocurilor de la stradă, autoritatea locală amenajează în această perioadă 300 de locuri de parcare care vor deservi cele 150 de apartamente din zonă. Primăria investeşte aproximativ 550.000 de lei pentru această lucrare. Potrivit primarului Cristian Cîrjaliu, construcţia spaţiilor de parcare a început în urmă cu două săptămâni şi se va realiza în termen de 45 de zile.

Reţea de gaze pentru localnicii din Lazu

Locuitorii din Lazu se vor putea racorda cât de curând la reţeaua de gaze. Primarul Cristian Cîrjaliu a anunţat că în această perioadă se lucrează la construcţia conductei magistrale de gaze. Precizăm că în anul 2009 a fost demarată elaborarea documentaţiei tehnice a lucrării, iar în anul 2012 a fost eliberată autorizaţia de construcţie. „Congaz - firma câştigătoare - va suporta costurile legate de montarea conductei de gaze şi a lucrărilor aferente, iar Primăria Comunei Agigea va realiza traseul conductei şi protecţia acesteia", a explicat primarul Cristian Cîrjaliu. Din luna octombrie, cei 1.200 de locuitori, dar şi agenţii economici din Lazu se vor putea branşa la reţeaua de gaze. Pentru localitatea Agigea, studiul de fezabilitate privind construcţia conductei de gaze a fost aprobat în luna ianuarie, urmând ca proiectul de investiţie să fie prins în programul de dezvoltare 2012 - 2016.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii