Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:39 23 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Premiera filmului turnat si la Topalu „Eu cand vreau sa fluier, fluier", in cinematografe

ro

29 Jan, 2010 02:53 2868 Marime text
foto_film.jpgLungmetrajul „Eu când vreau să fluier, fluier", de Florin Şerban, care a fost selectat în competiţia oficială la Festivalul Internaţional de Film de la Berlin (11 - 21 februarie), va avea premiera în cinematografele româneşti la sfârşitul lunii viitoare.

Filmul de debut al lui Florin Şerban, produs de Cătălin şi Daniel Mitulescu, concurează cu alte 25 de producţii internaţionale, printre care „The Ghost Writer" al lui Roman Polanski. Totodată, Martin Scorsese îşi va prezenta, în cadrul selecţiei oficiale, cea mai recentă producţie, „Shutter Island"

Puţini ştiu că o parte din film a fost turnată în comuna Topalu. Localitatea a fost, vreme de câteva săptămâni, platoul de filmare al unei pelicule în care au jucat şi 14 deţinuţi. Filmările peliculei s-au desfăşurat în livada de la marginea localităţii. Ferma - penitenciar în film - a fost gazda unor scene cu care regizorul şi scenaristul speră să impresioneze juriul festivalurilor de specialitate. Proiectul are la bază o piesă de teatru scrisă de Andreea Vălean. Scenariul a obţinut premiul Magic Box la Festivalul de la Sarajevo, de anul trecut. Deţinuţii-actori au vârste cuprinse între 18 şi 21 de ani, fiind selecţionaţi în urma unui casting ca la carte, de la Penitenciarul de la Craiova şi din Tichileşti. Scenariul spune povestea unui tânăr de 17 ani, deţinut într-un penitenciar pentru minori, care se îndrăgosteşte de o studentă la Sociologie, aflată în instituţie pentru un studiu. Băiatul o răpeşte pe fată şi evadează din penitenciar. Scenariul urmăreşte astfel două teme - dragostea, dar şi responsabilitatea socială faţă de minorii deţinuţi.

Locuitori din Topalu, aleşi pentru figuraţie

Un „casting" s-a făcut şi la Topalu, de unde au fost selectate aproximativ 30 de persoane pentru figuraţie, după cum ne-a declarat, anul trecut, viceprimarul Ion Legănel. Figuranţii au primit 40 lei pe zi pentru prestaţia lor. Pentru comunitatea locală a fost un fapt inedit. Primarul Gheorghe Murat a afirmat că evenimentul a fost unul benefic pentru comună, şi pentru faptul că au fost selectaţi figuranţi dintre localnici, dar şi pentru că, astfel, numele localităţii ar putea fi pomenit în cronicile de film.

„De când m-am apucat de scenariu cu Florin, proiectul a mers foarte bine", spune coscenaristul şi producătorul lungmetrajului, Cătălin Mitulescu. „Filmul e foarte puternic. O să vă surprindă. Competiţia la Berlin e cel mai bun lucru care i se putea întâmpla pentru a fi lansat", a mai spus el. Florin Şerban, care debutează astfel în lungmetraj, a studiat regia de film la Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică (UNATC) şi la Columbia University, New York.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • plesa 18 Feb, 2010 12:16 de unde pot descarca si io filmu asta k este un reusit bv voua
  • SURMELIS ARGENTINA PUSA 17 Feb, 2010 12:45 Se pare ca primarul comunei TOPALU a rasplatit ,cum se cuvine darnicia primarului orasului HARSOVA de Constanta oferindu-i o lucrare bugetara de cateva miliarde firmei particulare a copiilor lui TUDOR NADRAG.
  • loc topalu 31 Jan, 2010 16:31 astept lansarea, felicitari regizorilor si celor care mai reusesc sa faca filme si nu TELENOVELE.
  • surmelis argentina pusa 29 Jan, 2010 14:43 FELICITARI !!! Primarul este interesat de imaginea buna si de locurile de munca a comunitatii pe care o conduce.Este adevarat ca o firma de mecanica fina s-a deschis in TOPALU in loc sa fie infiintata in orasul HARSOVA de Constanta unde era planuita initial ??? si ca muncitori din orasul Harsova fac naveta pentru a lucra in TOPALU ???