Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
19:42 12 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primaria Ciobanu vrea sa infiinteze un sediu administrativ

ro

30 Jan, 2009 03:04 3933 Marime text
Ciobanu_primar_Ioan_Suciu.jpgPrimarul comunei Ciobanu, Ioan Suciu, intenţionează să înfiinţeze un centru administrativ în care să-şi desfăşoare activitatea instituţiile importante ale comunei.

Dacă administraţia locală a comunei va identifica sursa de finanţare, acest sediu administrativ ar putea fi înfiinţat în fosta clădire a CAP-ului. „Poşta şi RAJA îşi desfăşoară activitatea în sediul vechii grădiniţe. Prin construirea acestui sediu, toate instituţiile la care locuitorii comunei au de făcut drumuri ar putea fi adunate într-un singur loc", ne-a declarat primarul comunei Ciobanu. Tot aici, edilul comunei intenţionează să înfiinţeze o grădiniţă cu program prelungit. În plus, tot acolo ar putea fi mutată arhiva satului. Edilul Ioan Suciu ne-a declarat că în noul sediu ar putea fi înfiinţat şi un muzeu al satului, întrucât în comună există colecţionari de obiecte vechi, tradiţionale, pasionaţi de acest domeniu, care ar vrea să expună obiectele strânse de-a lungul timpului. Tot în clădirea pe care autoritatea locală doreşte să o modernizeze ar putea fi amenajată şi o bibliotecă. Potrivit primarului, reabilitarea şi modernizarea clădirii ar putea costa în jur de trei miliarde de lei vechi.

Mioriţa are nevoie de reţea de apă

O altă prioritate a autorităţii locale din Ciobanu este reabilitarea drumurilor interne. În acest sens, primăria a depus spre finanţare, pe 15 decembrie 2008, un proiect integrat privind realizarea reţelei de canalizare şi asfaltare a doi kilometri de drum în Ciobanu. Valoarea investiţiei este de 2,5 milioane euro.
De asemenea, primarul Ioan Suciu intenţionează să construiască şi o bază sportivă destinată atât elevilor, cât şi locuitorilor comunei.
În satul Mioriţa, edilul doreşte să realizeze reţeaua de alimentare cu apă. „Pentru acest lucru există studiul de fezabilitate şi proiectul tehnic, însă, conform noilor prevederi europene, trebuie să facem şi canalizare", a precizat primarul. În Mioriţa sunt 136 de familii. Oamenii iau apă pentru gospodărie de la două fântâni şi alte două puţuri forate. „Este necesară şi în Mioriţa reţea de alimentare cu apă, însă trebuie să identificăm sursa de finanţare", a spus primarul Ioan Suciu.

ciobanu_camin_cultural_01.jpgCămin cultural din epoca ceauşistă

O altă prioritate este şi reabilitarea Căminului Cultural din Ciobanu, care, pe lângă faptul că este într-o stare avansată de degradare, are pe frontispiciu o inscripţie de tristă amintire. Astfel, dacă te uiţi atent, sub varul coşcovit de pe faţa căminului se poate citi scris cu roşu: „Trăiască Partidul Comunist Român - forţa politică conducătoare a societăţii noastre socialiste". „Eu, de când sunt primar, am dat mai multe rânduri de var, dar nu s-a astupat. Căminul trebuie reabilitat. Mai mult ca sigur că îl vom repara cu sprijinul Consiliului Judeţean", a afirmat primarul Ioan Suciu. ciobanu_camin_cultural_medalion.jpg
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • veta 30 Mar, 2009 09:44 sa traiasca domnul primar sa ma faca nora , k tare e bun si la suflet si la pat.