Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:10 30 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primăria Corbu a finalizat trei terenuri de sport

ro

29 Oct, 2010 03:13 3380 Marime text
Corbu_Marian_Galbinasu_01.jpgValoarea totală a investiţiei este de aproximativ 10 miliarde de lei vechi

Primăria comunei Corbu a finalizat lucrările de amenajare a celor trei terenuri de sport de la intrarea în localitate.

Corbu_teren_sport.jpgPotrivit primarului Marian Gălbinaşu, obiectivele vor fi inaugurate în perioada următoare. Este vorba mai exact despre două terenuri de tenis de câmp şi de unul tip handbal-baschet, acoperit cu balon presostatic. Valoarea totală a investiţiei se cifrează la zece miliarde de lei vechi, potrivit edilului, finanţarea fiind asigurată de la bugetul local.

O altă investiţie a autorităţii locale din Corbu este aproape finalizată. Este vorba, mai exact, despre puţul de alimentare cu apă a localităţii Luminiţa. Reţeaua a fost realizată, puţul este gata, urmează să fie definitivată şi branşarea electrică, astfel încât, peste două săptămâni, investiţia ar putea fi dată în folosinţă. Reţeaua de alimentare cu apă va deservi 25 de familii din satul Luminiţa. Până acum, oamenii se aprovizionau cu apă de la fântână.

Hala de selectare a deşeurilor, realizată în cadrul proiectului de colectare selectivă, finanţat din fonduri europene, este un alt obiectiv important pentru comunitatea locală din Corbu. „Aştept acum avizul de la Autoritatea Naţională de Reglementare pentru Serviciile de Utilităţi Publice şi sper, ca de la 1 noiembrie, să putem începe treaba. În cadrul acestui proiect au fost achiziţionate şi 6.600 de pubele, fiind împărţite câte patru la fiecare gospodărie", a adăugat primarul Gălbinaşu. De colectarea selectivă a deşeurilor se vor ocupa nouă angajaţi, printre care şoferul autoutilitarei, manipulanţi, sortatori, paznici şi şeful serviciului.

Primarul comunei Corbu a precizat că, pentru anul viitor, prioritatea administraţiei locale pe care o reprezintă este asfaltarea drumurilor reabilitate prin pietruire.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Localnic 09 Nov, 2010 10:52 Cine joaca tenis de camp in mediul rural din Romania ? Dar vreau un raspuns sincer. Peste acest lucru, este un singur teren de tenis de camp şi nu trei. Un alt lucru. La reteaua de alimentare cu apa a satului Luminita se lucreaza de aproximativ un an de zile. Astept cu nerabdare ziua in care vom avea si apa. Cat despre gunoi, tot pe camp il aruncam pentru ca nu vine nimeni sa il ridice. Poate tot in viitor, ca şi apa :) Haideti sa scriem despre problemele oamenilor şi nu despre promisiunile neoamenilor.