Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:20 26 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primarul de la Amzacea nu are bani pentru asistenţii personali

ro

10 Aug, 2012 02:16 2180 Marime text
Amzacea_asistent_social.jpgConstantin Radu declară că nu are bani pentru plata salariilor asistenţilor personali şi de aceea se vede nevoit să-i trimită pe aceştia în şomaj.

Primarul Constantin Radu declară că este pentru prima dată în decursul a 12 ani când se loveşte de problema achitării salariilor asistenţilor personali care au în grijă persoane cu deficienţe. „Luna aceasta, nu ştiu din ce motive, nu am mai primit banii pentru plata celor 17 asistenţi personali", a declarat primarul. Şeful autorităţii locale a precizat că dacă nu-i va reveni suma de 32.000 de lei se vede nevoit să-i trimită pe asistenţii personali în şomaj. „Asistenţii personali se află într-o situaţie disperată. Ei vin la Primărie şi se plâng că nu au cu ce să-şi cumpere de mâncare, că nu au bani să plătească impozitele. 12 ani am fost tot timpul pe poziţii, nu am avut niciodată probleme cu plata salariilor asistenţilor personali, nu ştiu ce se întâmplă", a precizat Radu Constantin. Primarul a mărturisit că a luat legătura cu Trezoreria Constanţa pentru a afla de ce nu au fost viraţi banii şi cum se poate rezolva această situaţie.

Ce pregăteşte Constantin Radu pentru tineri: mese de biliard şi de tenis şi o sală de forţă

Amzacea_primar_Constantin_Radu_05.jpgŞeful autorităţii locale are şi veşti bune. În maxim patru luni de zile va fi finalizată construcţia căminului cultural de la Amzacea, obiectiv de investiţii pentru care a fost alocat de la bugetul local suma de 700.000 de lei. Primarul susţine că în incinta căminului localnicii vor putea să organizeze nunţi, botezuri. De asemenea, căminul va găzdui şi diverse evenimente culturale derulate de şcoli, precum şi de autoritatea locală. Pentru cei peste o sută de tineri din comună vor fi amenajate în incinta căminului o sală cu mese de biliard şi de tenis, dar şi o sală cu aparate de forţă. Un proiect de viitor avut în vedere de autoritatea locală priveşte, potrivit primarului, asfaltarea a câte doi kilometri de străzi în comună şi în satele Casicea şi General Scărişoreanu.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii