Primarul de la Ostrov aşteaptă cele patru ore de educaţie fizică la pachet cu o sală de sport
Primarul de la Ostrov aşteaptă cele patru ore de educaţie fizică la pachet cu o sală de sportProiectul privind amenajarea unei săli de sport a fost depus la Compania Naţională de Investiţii în urmă cu patru ani, fără a primi în tot acest timp acceptul pentru construire. Anul acesta, primarul speră ca reprezentanţii Guvernului, care şi-au propus să introducă în programa şcolară patru ore de educaţie fizică pe săptămână, să-l ajute şi în privinţa amenajării unei săli de sport. „Din câte am înţeles, astfel de investiţii au fost stopate. Noi mizăm însă că acea reformă în educaţie prin care urmează să fie introduse patru ore de sport pe săptămână va veni în avantajul şi în sprijinul nostru şi se va debloca această investiţie", a precizat primarul Niculae Dragomir. Şeful autorităţii locale a menţionat că în prezent, fie că este iarnă, fie că este vară, copiii fac ora de sport pe terenul din curtea liceului. Într-o lună şi jumătate, cei o mie de copii din localitate vor putea să susţină orele de educaţie fizică în sala de festivităţi a liceului, unde se va improviza o sală de sport. „Vorbim de o sală de sport improvizată, care este mică şi improprie desfăşurării orelor de educaţie fizică", a afirmat primarul Niculae Dragomir.
„Întotdeauna există loc de mai bine, de mai mult"
În privinţa bugetului local al comunei Ostrov, primarul a înţeles că acesta va fi cel mai probabil acelaşi cu cel de anul trecut. „Întotdeauna există loc de mai bine, de mai mult, însă o să încercăm să ne încadrăm în bugetul care ni se va atribui. Intenţionăm, în acelaşi timp, să venim cu o colectare mai bună a impozitelor şi taxelor locale. De la 1 ianuarie, am indexat dările cu rata de inflaţie de 16,05%. Sperăm ca această majorare să aducă venituri suplimentare la buget. În privinţa gradului de colectare a taxelor şi impozitelor, pot să vă spun că în 2012 ne-am apropiat de 90%", a menţionat primarul Niculae Dragomir. Şeful autorităţii locale susţine că bugetul de anul trecut i-a permis cofinanţarea proiectelor pe care le-a avut în derulare. Primarul a explicat că banii de la buget i-au permis cofinanţarea proiectului finalizat anul trecut pe Măsura 322 privind construirea reţelei de canalizare, a grădiniţei şi a muzeului din Ostrov. De asemenea, cu fondurile de la bugetul local, primarul a renovat şcolile din comună, dar a putut asigura, fără probleme, şi achiziţia de combustibil pentru încălzirea unităţilor de învăţământ.
Din bugetul pe 2013, şeful autorităţii locale speră să poată asigura partea de cofinanţare a proiectului privind asfaltarea a opt kilometri de drum. Valoarea estimată a lucrării este de 10.139.830 de lei, aceasta derulându-se prin Hotărârea de Guvern numărul 577. Potrivit primarului, vor intra în reabilitare tronsoanele cu asfalt deteriorat, drumurile pietruite şi străzile afectate de lucrările aferente montării reţelei de canalizare.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp