Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:24 19 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primarul din Nicolae Bălcescu şi-a sărbătorit vârstnicii

ro

14 Oct, 2011 02:19 2565 Marime text
Nicolae_Balcescu_Viorel_Balan.jpgAdministraţia locală din Nicolae Bălcescu a avut grijă de pensionarii din comună şi de Ziua Internaţională a Persoanelor vârstnice, care a avut loc pe 1 octombrie.

Pentru vârstnici, la o săptămână distanţă de data la care se aniversează această zi la nivel global, primarul Viorel Bălan a dat o serată la Căminul Cultural din comună, unde, contrar tuturor aşteptărilor, au venit aproximativ 200 de pensionari. „Am adus formaţie de muzică veche, au stat la masă, s-au simţit bine, aşa cum trebuie într-o zi de sărbătoare şi cum se întâmpla şi în vremurile tinereţii lor", a spus primarul.

Nicolae_Ba_cescu_pavaje_Dorobantu.jpgUrmătoarea sărbătoare pe care autoritatea locală o pregăteşte pentru toţi locuitorii comunei, inclusiv pentru cei din satul vecin, Dorobanţu, este hramul bisericii din localitate, ce va fi sărbătorit de sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavril.

Primarul speră că în licitaţia care a avut loc la începutul acestei luni la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului privind realizarea a 10.000 de kilometri de asfalt în toată ţara au fost cuprinşi şi cei 11 kilometri pe care primăria îi are de realizat. „Vom începe în primul rând cu amenajarea tuturor intrărilor din comună. Dacă nu vom prinde acoperirea kilometrilor prin acest program, vom încerca la anul să facem din bugetul local această lucrare şi să acoperim cu strat bituminos străzile", a spus primarul Viorel Bălan.

S-a terminat pavarea trotuarelor din Nicolae Bălcescu

În ceea ce priveşte lucrările la biserica Sfinţii Constantin şi Elena din Dorobanţu, la care se lucrează de trei ani, decopertată şi refăcută de la zid, primarul spune că speră ca într-un an să termine. „Acum suntem la acoperiş, a fost o lucrare foarte dificilă, mai ales că a fost nevoie de foarte mulţi bani, dar am avut şi sprijinul enoriaşilor", a mai adăugat edilul.

Despre proiectul privind pavarea trotuarelor de o parte şi de alta a Drumului Naţional 2A pe porţiunea din Nicolae Bălcescu, acesta a fost finalizat, iar acum echipa de lucru s-a mutat la Dorobanţu, unde lucrarea este realizată în proporţie de 30%.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii