Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:29 26 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primarul Nădrag face anchete să împartă 48 de locuinţe la 400 de solicitanţi

ro

25 Nov, 2011 01:00 2773 Marime text
Harsova_Nadrag_Tudor_02.jpgLa câteva săptămâni după ce au fost repartizate un număr de 64 de locuinţe tip ANL, autorităţile locale din Hârşova pregătesc repartizarea a 48 de locuinţe sociale pentru care 400 de hârşoveni şi-au depus dosare.

Îngrămădeala pentru a prinde o locuinţă de tip social este de această dată mult mai aprigă decât cea pentru cele tip ANL, care au fost împărţite după un algoritm bine stabilit tinerilor până în 35 de ani. Cazurile sociale sunt mult mai sensibile, astfel că pentru a nu exista discuţii că se face o împărţire discreţionară pe criterii diferite, primarul Tudorel Nădrag a constituit la nivelul Primăriei o comisie compusă din reprezentanţi de la comisia socială a Consiliului Local, care efectuează în această perioadă anchete sociale pentru a vedea situaţia exactă a celor 400 de solicitanţi, în vederea departajării. „Având în vedere discuţiile care au existat şi înainte şi după ce au fost împărţite locuinţele ANL, le-am propus colegilor consilieri să împartă ei locuinţele ANL, pentru a nu se mai crede că aceste locuinţe se împart după alte criterii decât cele stabilite conform evaluării dosarelor şi anchetelor sociale", spune primarul. Acesta a mai adăugat că locuinţele vor fi predate în aproximativ trei săptămâni, astfel încât noii locatari să poată face sărbătorile de iarnă în casă nouă.

Eoliană de 300 kW pentru iluminatul public al oraşului

Despre celelalte proiecte pe care edilul le are în derulare, cel mai recent şi cu ajutorul căruia factura la energie electrică va scădea considerabil este cel referitor la montarea microeolienei din curtea spitalului din oraş. Aceasta nu a fost încă racordată la sistemul de energie naţional, însă până la sfârşitul anului se va face şi această conexiune. Ba, mai mult, urmează să fie depus la Ministerul Mediului şi Pădurilor un proiect prin care să fie accesate fonduri pentru montarea unei eoliene de 300 de kW, cu ajutorul căreia să fie asigurat iluminatul public din tot oraşul. „Avem planuri pentru la anul pentru o alta, cu care să putem încălzi instituţiile din oraş, dar şi şcolile şi grădiniţele", a mai adăugat primarul Nădrag.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii