Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:13 30 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Proiect de finanţare prin POS Mediu Demersuri pentru apă în Tufani şi Fântâna Mare

ro

15 Oct, 2010 03:56 5151 Marime text

DECUPAJ_Independenta_primar.jpgComuna Independenţa încă nu şi-a recuperat clasa a IX-a de liceu, care i-a fost eliminată din anul şcolar 2010 - 2011.

Primarul Cristea Gâscan ne-a declarat că toţi cei 23 de copii care depuseseră cereri de înscriere în clasa a IX-a, la Independenţa, fac acum naveta la Cobadin, localitate de unde s-au înscris doar şase copii. „Am făcut solicitarea să ni se dea înapoi clasa a IX-a. S-a întocmit documentaţia şi acum aşteptăm. Nu este normal ca noi să ducem 23 de copii la Cobadin, unde erau doar şase, aşa ca să facă Primăria o cheltuială în plus. Sper să se rezolve, pentru că altfel, la iarnă, dacă se va bloca drumul, ar însemna ca 23 de copii să nu mai meargă la şcoală", a precizat primarul Cristea Gâscan.

Fantana_Mare_16.jpgDezamăgirea creată de nefinanţarea proiectului depus pe Măsura 322 nu l-a împiedicat pe primarul Gâscan să persevereze în a continua să încerce să-şi finanţeze proiectele pentru comunitate. Edilul din Independenţa ne-a declarat că va depune spre finanţare un nou proiect pe fonduri nerambursabile. Este vorba, mai exact, despre alimentare cu apă şi reţea de canalizare în satele Tufani şi Fântâna Mare. „Alimentarea cu apă este prioritară pentru aceste două sate, în care oamenii se chinuiesc încă să care apă cu cobiliţa de la fântână. Nu mi se pare normal ca la această oră să mai existe localităţi fără apă curentă. Am vorbit şi cu reprezentanţii Ambasadei Turciei, pentru alimentarea cu apă la Fântâna Mare, şi ne-au spus că vom primi 2,5 miliarde de lei vechi. Deocamdată, n-am primit nimic. Să vedem ce soluţii vom avea", a afirmat primarul Cristea Gâscan. Potrivit edilului, în momentul de faţă se lucrează la refacerea documentaţiei pentru aceste investiţii. Proiectul va fi depus spre finanţare în cadrul Programului Operaţional Sectorial (POS) de Mediu, în cadrul sesiunii ce se va deschide pe 18 octombrie, iar valoarea totală a lucrărilor este de aproximativ două milioane de euro.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • x 05 Dec, 2010 19:12 cred ca sia rupt pantofi de la alergatura
  • un localnic al comunei independenta 11 Nov, 2010 13:17 pacat de alergatura, de noptile nedormite si de banii cheltuiti ai primarului comunei independenta pentru acest proiect de alimentare cu apa a celor doua sate. vointa este dar eu cred ca nu se vrea de catre anumiti indivizisa se realizeze aceste proiecte