Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:49 23 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Proiectare pentru etapa a treia de canalizare in Valu lui Traian

ro

26 Mar, 2010 03:15 3547 Marime text
cap_2_dreapta_valul_lui_traian_primar_florin_mitroi_07.jpgPrimarul comunei Valu lui Traian, Florin Mitroi, continuă modernizarea localităţii cu cea de-a treia etapă de canalizare.

În acest sens, autoritatea locală organizează o procedură de achiziţie pentru „Proiect tehnic canalizare menajeră etapa III - inclusiv studiu geotehnic şi studiu topografic". Potrivit anunţului de participare publicat în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP), contractul implică servicii de arhitectură, de inginerie specializată, de inginerie integrată, de proiectare urbanistică şi peisagistică, servicii conexe de consultanţă ştiinţifică şi tehnică, de testări şi analize tehnice. Valoarea estimată a proiectului tehnic pentru etapa III de canalizare este de 450.000 lei, iar durata contractului este de o lună de la data atribuirii. Finanţarea se va face, potrivit documentaţiei de atribuire de la bugetul local şi din alte surse. Garanţia de participare este de 9.000 lei, iar participanţii trebuie să prezinte lista principalelor prestări de servicii în ultimii trei ani, informaţii referitoare la pregătirea personalului, declaraţii referitoare la efectivul mediu anual al personalului angajat şi al cadrelor de conducere în ultimii trei ani, informaţii privind proporţia în care contractul de servicii urmează să fie îndeplinit de către subcontractanţi şi specializarea acestora. De asemenea, ofertanţii trebuie să prezinte ca experienţă similară realizarea a cel mult trei lucrări similare, de minim 54.800 euro, realizate în ultimii trei ani. Criteriul de atribuire va fi oferta cea mai avantajoasă din punct de vedere economic, în cadrul căreia preţul va conta 60%, iar durata de execuţie, 40%. Deschiderea ofertelor va avea loc pe 8 aprilie, începând cu ora 12.00, la sediul Primăriei Valu lui Traian.

valul_lui_traian_drum_01.jpgAdministraţia locală a comunei Valu lui Traian a întocmit deja un studio de fezabilitate care să reprezinte cadrul general cu toate lucrările necesare, care se vor executa eşalonat, pe măsura obţinerii fondurilor de finanţare. Conform acestui studiu, pentru rezolvarea scurgerii apelor menajere de la consumatorii localităţii Valu lui Traian se propune realizarea unui sistem de canalizare alcătuit din reţele de canalizare stradale în lungime totală de cca. 60 Km, trei staţii de pompare, conducte de refulare aferente fiecărei staţii şi alimentare cu energie electrică. Din cauza efortului financiar foarte mare, lucrările vor fi executate în etape. Cea de-a treia etapă cuprinde canalizare pe o porţiune totală de 23.100 m de străzi. Potrivit reprezentanţilor Primăriei Valu lui Traian, va urma şi etapa a IV-a de canalizare.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • olaru 02 Aug, 2011 13:33 . Este important sa putem folosi aceste investitii, In multe cazuri statiile de epurare impreuna cu retelele de colectare ape uzate functioneza partiala sau deloc cu toate ca s-au cheltuit sume importante, datorita in special lipsei de utilizatori, costurile de racordare fiind de cele mai mule ori foarte mari. Costurile exagerate se datoreaza lugimii canalelor de bransament care pot atinge 25 m. Un sistem nou certificat de OSIM rezolva multe probeme importante intre care si diminuarea costurilor de bransare pana in limita a 300 lei. Certificatul OSIM nr 2010 00021 avizeaza sistemul de canalizare si piesa care permite efectuarea canalizarii in subsolul canalelor de colectare a apelor pluviale (rigole). Rigolele prezente pe margine tuturor drumurilor au subteranul liber datorita imposibilitatii interventiei in acesta retea. Sistemul si piesa in discutie permit infiintarea caminelor de vizitare obligatorii la fiecare 50 m pe reteaua de colectare a apelor uzate. Piesa utilizata conjuga drumul orizontal al apelor pluviale cu verticalitatea caminelor pentru accesul la reteaua de colectare menajere aflata dedesubt. Pe langa racordul facil cu lugime maxima de 1 m. enumer si alte avantaje importante: 1.Spatiu liber pentru amplasare. 2. Menajare imbracamintii asfaltice pentru drumuri si strazi deja reabilitate. 3. Menajarea rezistentei terasamentului strazilor aflate in panta accentuata. 4. Sptiu de amplasare are deja panta naturala. 5. Rezolvarea cazurilor strazilor foarte inguste. Sistemul este proprietate intelectuala si se implementeaza conform legii prin atribuire directa fara publicare in SEAP indiferent de valoarea contractului si poate fi obtinut de orice societate de proiectare sau executie care detine o adeverinta eliberata de proprietarul solutiei. Pentru detalii 0722207396.