Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:18 24 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Proiectele de canalizare, apă şi drumuri în Poarta Albă, depuse la MDRT

ro

21 Jan, 2011 00:00 2967 Marime text
Poarta_Alba_Vasile_Delicoti.jpgPrimarul comunei Poarta Albă, Vasile Delicoti, şi-a stabilit ca priorităţi pentru 2011 asfaltarea drumurilor şi realizarea reţelei de canalizare.

Pentru că proiectul integrat depus spre finanţare pe Măsura 322 din cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Rurală nu a avut sorţi de izbândă, motivul fiind acela că Poarta Albă nu are un grad de sărăcie la fel de mare ca al altor comune care au intrat la finanţare, primarul nu s-a dat bătut şi a căutat noi modalităţi de finanţare a acestor investiţii importante pentru comunitatea locală. Vasile Delicoti a depus spre finanţare proiectele nefinanţate prim Măsura 322 la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, prin Programul Naţional de Dezvoltare a Infrastructurii. Unul dintre proiectele pentru care primarul din Poarta Albă speră să obţină finanţare de la ministerul condus de Elena Udrea este reabilitarea şi extinderea reţelei de alimentare cu apă şi realizarea canalizării în Poarta Albă, investiţie care se cifrează la 2,5 milioane euro. Şi proiectul pentru realizarea unui after-school pentru copiii din comună a fost depus la MDRT.
Pentru obţinerea de fonduri în vederea asfaltării drumurilor din comună, primarul a depus de asemenea documentaţia necesară, solicitând fonduri pentru asfaltarea a 32 de km de străzi din comună. Banii pentru drumuri sunt alocaţi tot de către MDRT prin Programul privind modernizarea şi reabilitarea a 10.000 de km de drumuri de interes judeţean şi local.

Licitaţii pentru contracte de câte 100 de milioane de euro

Programul Naţional de Dezvoltare a Infrastructurii include atât modernizarea celor 10.000 de km de drumuri, cât şi modernizarea satelor şi realizarea de investiţii într-un sistem integrat de apă-canalizare-staţii de epurare în aproximativ 1.500 de localităţi. Se pare că lucrările vor fi scoase la licitaţie la pachete în valoare de câte 100 de milioane de euro. Programul urmează să fie implementat în perioada 2011 - 2015, fiind alocate în acest sens 4 miliarde de euro în cadrului unui plan de finanţare multianuală. PotrivitExecutivului, o parte importantă a PNDI se referă la finanţarea a cel puţin 800 de proiecte nefinalizate pe Măsura 322, care vizează modernizarea spaţiului rural prin asigurarea de drumuri, canalizare şi obiective sociale.
Programul prevede ca plata lucrărilor să se facă până în 2020, în primii doi ani finanţarea efectuându-se însă de executant,urmând ca din anul 2013 să se înceapă achitarea contravalorii lucrărilor pe măsură ce acestea sunt finalizate. Toate programele incluse în PNDI sunt gestionate de către MDRT prin componenta Infrastructură în domeniul dezvoltării regionale.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii