Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:28 26 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

RAJDP întreţine drumurile din Crişan şi Siriu

ro

11 Nov, 2011 02:46 2663 Marime text
Crucea_ARAJDP_Gheorghe_Frigioi_003.jpgRegia Autonomă Judeţeană de Drumuri şi Poduri Constanţa a câştigat contractul pentru întreţinerea şi reparaţia drumurilor în localităţile Crişan şi Siriu, care aparţin de comuna Crucea, fără ca în prealabil să fie publicat un anunţ de participare pe site-ul Sistemului Electronic de Achiziţii Publice.

Justificarea acestei proceduri de atribuire a contractului face referire la protejarea unor drepturi de exclusivitate pe care RAJDP le deţine, după ce în 2007 drumurile din comună au fost predate în administrare acestora pentru întreţinere şi reparaţii anuale.

Contractul de 2.786.902 de lei fără TVA vizează factura pe un an pentru întreţinerea drumurilor din cele două sate, plata urmând a se face cu ajutorul administraţiei judeţene, care, potrivit celor spuse de primarul din Crucea, Gheorghe Frigioi, a dat deja o parte din banii pentru contract.

Tot primarul spune că, la anul, în buget urmează a fi prins un proiect pentru reabilitarea trotuarelor în cele trei sate prin care trece şoseaua naţională DN2A, Stupina, Crucea şi Gălbiori.

S-au terminat lucrările la dispensarul din Crucea

La acest moment, în comună se lucrează intens la reabilitarea şcolii, administraţia locală fiind în permanenţă cu ochii pe constructor. „Având în vedere că Primăria se află vizavi de şcoală, suntem în permanenţă la curent cu tot ceea ce se întâmplă la şcoală. Deja s-a montat un nou acoperiş, după ce s-au făcut reparaţiile necesare pentru montarea acestuia", spune primarul Frigioi.

În ceea ce priveşte lucrările la grădiniţa din comună, care trebuia ridicată cu fonduri guvernamentale, nici până la acest moment nu au fost deblocate fondurile pentru ca firma care a câştigat lucrarea să se poată apuca de treabă, chiar dacă de la Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa au existat promisiuni că lunile acestea se vor primi banii necesari.

În schimb, lucrările la dispensarul din comună cu fost deja finalizate, zilele următoare doi medici de familie şi un stomatolog urmând a se muta aici pentru a-şi desfăşura activitatea. „Au fost deja făcute probele la centrala termică şi totul este în regulă, iar cei de la ajutor social au făcut deja curăţenie după muncitori. Mai rămâne ca medicii să-şi achiziţioneze mobilier, noi nu avem bani şi pentru a dota clădirea", a mai adăugat primarul.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii