Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:24 27 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Reabilitarea şcolii din Crucea, aproape de finalizare

ro

17 Feb, 2012 02:25 2455 Marime text
Crucea_primar_Gheorghe_Frigioi_003.jpgPrimarul localităţii Crucea speră ca în acest an să ducă la bun sfârşit trei proiecte de investiţii importante pentru comuna pe care o reprezintă. Unul dintre obiectivele sale priveşte finalizarea lucrărilor de reabilitare a şcolii

Cât de curând, va fi finalizată reabilitarea şcolii din comuna Crucea, lucrare începută în toamna anului trecut. Şeful autorităţii locale declară că elevii vor începe anul şcolar 2012 - 2013 la „casă" nouă. Momentan, lucrările la obiectiv stagnează din cauza vremii, a precizat primarul localităţii, Gheorghe Frigioi. „A fost schimbat acoperişul, au fost înlocuite instalaţia termică, instalaţia electrică, au fost montate uşi şi ferestre noi. Au mai rămas de realizat finisajele interioare şi exterioare. Când ne va permite vremea, le vom finaliza şi pe acestea", a explicat edilul. Precizăm că şcoala a intrat într-un program de reabilitare iniţiat de Ministerul Educaţiei, în parteneriat cu Banca Mondială. Valoarea investiţiei se ridică la 2.500.000 de lei. Potrivit şefului autorităţii locale, şcoala a fost construită în anul 1970. Instituţia de învăţământ funcţionează de 40 de ani, dar a intrat în reparaţii capitale pentru prima oară anul trecut. Cei 549 de copii învaţă în momentul de faţă în clădirea sediului fostului internat şcolar, în spaţii improvizate. „Internatul are sistem de încălzire, deţine grupuri sanitare, are tot ce-i trebuie să funcţioneze în condiţii bunişoare", a explicat primarul. O veste bună pentru localnici este legată şi de un alt proiect de investiţii. Gheorghe Frigioi a menţionat că asfaltarea străzilor din Crucea şi Stupina este finalizată în proporţie de 45%, proiectul urmând să fie gata în luna octombrie. Suma de bani investită în asfaltare se ridică la 524.000 de lei fără TVA. Amintim că proiectul este finanţat prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală, Măsura 322 - Renovarea, dezvoltarea satelor, îmbunătăţirea serviciilor de bază pentru economia şi populaţia rurală şi punerea în valoare a moştenirii rurale şi prevede asfaltarea drumurilor din Crucea şi Stupina pe o lungime de 12,324 km.

Conflictul cu Utiltrans, la un pas de soluţionare

Există şanse să se reia lucrările la reţeaua de alimentare cu apă în Stupina şi Gălbiori şi la sistemul de canalizare din localitatea Crucea, proiecte aflate în stand-by de ceva timp. „Avem programată săptămâna aceasta o întâlnire cu avocatul care s-a ocupat de reorganizarea Utiltrans, pentru a pune la punct detalii legate de continuarea lucrărilor", a precizat Gheorghe Frigioi. Şeful autorităţii locale susţine că, cel târziu în luna august, reţeaua de alimentare cu apă şi canalizare va fi finalizată. Precizăm că proiectul include şi realizarea unei staţii de epurare. Valoarea totală a lucrărilor este de un milion de euro, investiţia fiind finanţată din fonduri guvernamentale, în baza Ordonanţei 7 privind modernizarea infrastructurii din spaţiul rural. Lucrările au fost demarate în luna august 2009.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii