Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
09:02 25 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Rezervor nou de apă pentru locuitorii din Ghindăreşti Primarul Vasile Simion - „Forăm să găsim o nouă sursă de apă"

ro

22 Jul, 2011 02:08 2862 Marime text
ghindaresti_primaria.jpgAdministraţia locală din Ghindăreşti speră ca, până la sfârşitul anului, să finalizeze lucrarea de alimentare cu apă a comunei. La acest moment, muncitorii lucrează la construirea unui nou rezervor de apă în condiţiile în care locuitorii comunei sunt afectaţi grav de această problemă, în zonă cantitatea de nitraţi din apă depăşind cu mult nivelul normal acceptat.

Aşa cum ne-a declarat primarul comunei, Vasile Simion, reţeaua din localitate este foarte veche şi era necesară efectuarea de lucrări la un nou rezervor de apă: „Lucrările sunt aproape de final, sperăm ca, până la finele anului, să terminăm lucrarea de canalizare şi alimentare cu apă. Acum încercăm să găsim apă într-un alt loc, am forat într-o zonă însă fără noroc, am dat de o zonă calcaroasă. Acum încercăm în alt loc, sperăm să găsim acolo".

Pe lângă aceste lucrări stringente care se efectuează şi de care locuitorii depind, în comună mai sunt şi altele puse în practică de administraţia locală, care privesc refacerea terasamentului rutier afectat de inundaţiile de anul trecut. Pentru obţinerea de fonduri în vederea asfaltării drumurilor din comună, primarul a depus documentaţia necesară, solicitând fonduri pentru asfaltarea a zece kilometri de străzi din comună. Banii pentru drumuri vor fi alocaţi de către Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului prin Programul privind modernizarea şi reabilitarea a 10.000 de km de drumuri de interes judeţean şi local. „Am avut afectaţi la inundaţiile de anul trecut trei kilometri de drumuri. Am depus documentaţia pentru obţinerea de fonduri necesare reabilitării acestui tronson, dar aşteptăm să vedem dacă ni se va da finanţare", a mai adăugat primarul.

„Casa Verde" pentru şcoală, grădiniţă şi căminul cultural

În plus, primarul mai are depus un proiect pe fonduri transfrontaliere pentru realizarea unui sat dobrogean. Până acum însă, nu a primit niciun răspuns, dar sunt speranţe că acesta s-ar putea implementa cu atât mai mult cu cât localitatea este un exemplu de comunitate cu o populaţie în majoritate de 95% formată din ruşi lipoveni. De asemenea, mai există un alt proiect depus pentru accesarea de fonduri necesare ecologizării şcolii, grădiniţei şi căminului cultural din localitate, prin intermediul programului „Casa Verde".

În ceea ce priveşte proiectul legat de construirea sălii de sport din localitate, contract atribuit prin licitaţie publică anul trecut, în august, dar care a apărut în urmă cu aproximativ două săptămâni pe site-ul Sistemului Electronic de Achiziţii Publice, primarul ne-a spus că întârzierea a fost cauzată de adaptarea proiectului la locul propriu-zis, unde trebuie să se realizeze acesta. „Proiectul este finanţat prin intermediul Companiei Naţionale de Investiţii, zilele trecute a mai trebuit să ducem un aviz. Proiectantul a dorit mutarea obiectivului în alt loc, mai departe de şcoală, dar noi nu am fost de acord", a mai adăugat primarul.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii