Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
10:01 19 01 2025 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Satul Luminita, din comuna Corbu, va avea apa curenta

ro

20 Nov, 2009 01:31 2263 Marime text
dreapta_sus_corbu_marian_galbinasu_02.jpgÎn paralel, în comună se derulează şi lucrările la proiectul privind colectarea selectivă a deşeurilor

Lucrările pentru construcţia staţiei de sortare a deşeurilor sunt în toi, în comuna Corbu.

Primarul comunei, Marian Gălbinaşu, ne-a declarat că se lucrează şi la construirea celor 30 de platforme de colectare a deşeurilor. Bugetul total al proiectului este de 787.850 euro, din care 701.186,50 euro reprezintă finanţarea europeană, contribuţia beneficiarului - Consiliului Local Corbu - fiind de 86,663,50 euro.
Proiectul are ca scop crearea unui sistem complex de colectare a deşeurilor menajere şi reciclabile la nivelul comunei Corbu, cu scopul reducerii poluării, dezvoltării mediului de afaceri, a turismului local şi de protejare a patrimoniului natural, precum şi creşterea gradului de conştientizare şi educare ecologică a populaţiei. Datorită acestui proiect se vor crea cinci locuri de muncă pe timpul implementării proiectului, precum şi alte 13 care vor exploata staţia de sortare şi celelalte componente ale sistemului de management al deşeurilor.

Reţea de 380 V pentru hala de sortare

În cadrul acestui proiect, autoritatea locală va demara, în curând, alimentarea cu energie de 380 V a halei de sortare a gunoaielor. Este vorba despre un consum mare de energie, întrucât în hală vor funcţiona benzi transportoare, maşini de tocat plasticul, dar şi alte utilaje cu un consum mare de energie. „Este obligaţia Consiliului Local să asigure reţeaua de alimentare cu energie electrică a staţiei de sortare", a precizat primarul Gălbinaşu.

corbu_primar_marian_galbinasu_04.jpgAlimentarea cu apă ar putea fi extinsă

În paralel cu acest proiect, administraţia locală a comunei derulează o serie de alte proiecte importante pentru comunitate. Unul dintre acestea este şi cel privind alimentarea cu apă a satului Luminiţa. Potrivit primarului Marian Gălbinaşu, valoarea totală a investiţiei, care include atât reţeaua de alimentare, cât şi staţia de pompare şi clorinare, se cifrează la şase miliarde lei vechi, conform studiului de fezabilitate. Edilul-şef al comunei a precizat că 60% din valoarea totală a investiţiei reprezintă contribuţia unei companii care îşi desfăşoară activitatea pe teritoriul comunei, restul de 40 de procente din sumă urmând să fie asigurat de la bugetul local. „Această reţea de alimentare cu apă va deservi în jur de 30 de gospodării. Dacă debitul şi calitatea apei vor corespunde, ne gândim ca, ulterior, să extindem această reţea şi către partea de vest a Lacului Corbu, unde vor exista, în viitor, gospodării", a afirmat Marian Gălbinaşu.
Primarul este mulţumit şi de faptul că furnizorul de electricitate a înlocuit cablurile de alimentare vechi şi a realizat noi împământări la nivelul localităţii. „Ne confruntam destul de des cu căderi de tensiune. În ultimii trei ani am avut mari probleme în acest sens, mai ales că numărul consumatorilor a crescut exponenţial, iar calitatea energiei electrice a scăzut de la 220 V, la 170V", a subliniat edilul.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii