Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:56 23 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Scoala din Mereni este gata

ro

28 Feb, 2009 02:30 2758 Marime text
SUS_Mereni_primar_Gheorghe_Chiriac_02.jpgLucrările la Şcoala Generală Mereni, reabilitată cu fonduri de la Banca Mondială, au fost finalizate.

Instituţia de învăţământ trebuia să fie gata în luna decembrie, însă, din cauza ritmului în care a lucrat firma care a câştigat licitaţia organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean, termenul a fost depăşit cu două luni. Calitatea lucrărilor a iscat unele nemulţumiri de partea administraţiei locale, însă primăria nu are dreptul să intervină în derularea unui contract pentru care nu a organizat licitaţia. Cu toate acestea, primarul comunei, Gheorghe Chiriac, s-a implicat, supervizând îndeaproape modul în care s-au făcut reparaţiile, pentru ca lucrările să nu fie de mântuială. Acum, la final, primarul s-a declarat mulţumit de modul în care arată şcoala, însă a precizat că se putea şi mai bine. Situaţia nu este singulară în judeţ. Mai multe instituţii de învăţământ reabilitate prin Banca Mondială au avut astfel de probleme cu firmele constructoare, însă primarii nu au putut face mare lucru pentru că licitaţiile nu au fost organizate de primării. Valoarea lucrărilor efectuate se ridică la aproximativ şapte miliarde de lei vechi. La acestea se adaugă şi execuţiile la care a contribuit autoritatea locală. Acoperişul şi centrala termică au fost montate de către primărie.
Chiriac_Ghe.jpgAutoritatea locală a demarat şi un studiu de fezabilitate în vederea construirii unei grădiniţe în satul Osmancea. Instituţia va avea două săli de clasă. Potrivit primarului Gheorghe Chiriac, noua clădire este necesară, ţinând cont de faptul că sunt mulţi copii care, în prezent, stau toţi într-o singură sală de clasă.
La Mereni se reabilitează şi dispensarul. S-au montat geamuri termopan şi un acoperiş nou, iar acum se lucrează la amenajările interioare. Dispensarul dispune de un medic de familie şi de un cabinet stomatologic.
Primarul comunei şi-a exprimat speranţa într-o rezolvare cât mai rapidă a problemei electrificării cartierului nou, care include 213 loturi, dintre care 30% sunt construite. „Sperăm să ne legăm de un program ce prevede fonduri pentru electrificarea localităţilor", a afirmat Gheorghe Chiriac. (P)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • gabykutza 07 Mar, 2009 00:40 ate que enfim traducere (doamne ajuta)