Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:34 26 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Se fac primele lucrări la noul cartier de locuinţe din zona D a comunei Se aşteaptă avizul ANRMAP pentru reţeaua de apă la Poarta Albă

ro

11 Nov, 2011 02:33 2079 Marime text
Poarta_Alba_canalizare_Vasile_Delicoti.jpgAdministraţia locală din Poarta Albă vrea să înceapă până în luna decembrie cele două proiecte pentru alimentare cu apă şi pentru canalizare a zonei D din comună. Singurul aspect care mai trebuie bifat este avizul de la Autoritatea Naţională pentru Reglementarea şi Monitorizarea Achiziţiilor Publice (ANRMAP), cu ajutorul căruia autoritatea contractantă va putea organiza licitaţiile pentru contractarea celor două lucrări. Se preconizează că acestea vor fi demarate până la finele lunii.

Potrivit celor declarate de primarul comunei, Vasile Delicotti, care s-a preocupat îndeaproape ca proiectele să fie puse în aplicare, săptămâna trecută a fost depusă solicitarea privind emiterea acordului de către ANRMAP, iar termenul maxim pentru primirea unui răspuns este de 14 zile. Este de menţionat că proiectul de alimentare cu apă a zonei D are o valoare totală de 768.334 de lei, finanţarea fiind asigurată din fonduri guvernamentale prin Ordonanţa de Urgenţă 577. Banii pentru celălalt proiect sunt asiguraţi din Fondul de Mediu, valoarea totală a proiectului ridicându-se la peste trei milioane de lei, cu tot cu TVA. „La acest proiect suntem la faza de achiziţie pentru proiectare, avem şi finanţare, dar trebuie să duc proiectul tehnic", spune primarul. Trebuie menţionat faptul că ambele proiecte sunt realizate într-o parte a comunei care se va dezvolta în anii următori, dat fiind faptul că, recent, administraţia locală a lotizat această zonă în 480 de loturi. „Am vrut să realizăm înainte lucrările de infrastructură şi cele care ţin de utilităţi publice şi mai apoi oamenii să-şi facă aici case", a adăugat primarul. Loturile urmează a fi împărţite în următoarea perioadă, după ce se va termina denumirea străzilor din această zonă. Infrastructura de alimentare cu apă va avea o lungime de opt kilometri, iar canalizarea 7.750 de metri, plus 155 de canale de vizitare. Studiile de fezabilitate pentru cele două proiecte au fost întocmite de SC Pro Apa SRL din Constanţa.

În plus, lucrările trebuie să se finalizeze în termen de şase luni, astfel că, cel mai probabil, la mijlocul anului viitor în noul cartier vor exista toate utilităţile, noii locatari putând începe lucrările la locuinţe.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii