Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
01:33 23 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Soluţii de avarie Primarul Constantin Micu, despre închiderea Podului de la Agigea

ro

26 Sep, 2013 00:00 2903 Marime text
La acest moment, decizia privind închiderea circulaţiei rutiere pe podul de la Agigea începând cu data de 1 octombrie, până pe 30 noiembrie, rămâne bătută în cuie. Printre localităţile afectate de această măsură se află şi comuna Tuzla. Şeful autorităţii locale, Constantin Micu, declara ieri că nu se opune închiderii podului atâta timp cât traversarea lui ar pune în pericol viaţa oamenilor. „Am discutat cu mai mulţi colegi. Există această dorinţă de a nu se închide podul. Însă, dacă altă soluţie nu există, iar viaţa celor care îl traversează este în pericol, atunci eu zic că cel mai bine este ca pe durata lucrărilor de consolidare podul să fie închis”, declară primarul Constantin Micu. Acesta a precizat că la Tuzla există o staţie de cale ferată şi că o soluţie ar fi ca CFR-ul să suplimenteze numărul de terenuri. Potrivit primarului, valabilă este şi varianta de a se traversa podul la pas, la capetele construcţiei urmând să se afle microbuze, care să-i preia pe pietoni.
 
Două milioane de euro pentru asfaltări
 
La nivelul comunei, primarul susţine că prioritate au lucrările de asfaltare a 11 kilometri de drum, care ar putea începe în curând. Rămâne ca şi vremea să fie favorabilă pentru construcţii. Şeful autorităţii locale a precizat, ieri, că executantul urmează să se prezinte la Primărie pentru proiect. Amintim că lucrarea este în valoare de 2 milioane de euro şi se derulează cu bani de la bugetul de stat, prin Hotărârea de Guvern numărul 577/1997. Prin intermediul acestui proiect se are în vedere asfaltarea şi bordurarea străzilor din partea de est a comunei, unde s-a montat reţeaua de canalizare. Mai precis, vor fi reabilitate următoarele 15 străzi: Atelierelor, Lalelelor, Mecanizatorilor, Cerealelor, Pasajului, Meduzei, Recoltei, Televiziunii, Salcâmilor, Zorilor, Merişor, Răzoare, Pieţii, Farului şi Zefirului.
 
Centrul de tineret, în fază de construcţie la roşu până la sfârşitul anului
 
În luna ianuarie, Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară „Zona Metropolitană Constanţa” a demarat implementarea proiectului „Reabilitarea, extinderea şi dotarea unei clădiri din Zona Metropolitană Constanţa, localitatea Tuzla, în vederea utilizării acesteia drept centru pentru tineret”. Potrivit şefului autorităţii locale, a fost deja turnată fundaţia viitorului centru şi sunt şanse ca până la sfârşitul anului obiectivul să fie în fază de construcţie la roşu.
 
Satul Pescăresc ar putea fi gata în mai 2014
 
Veşti bune sunt şi în privinţa Satului Pescăresc. Primarul comunei Tuzla, Constantin Micu, susţine că acesta ar putea fi gata anul viitor, în luna mai. Pe luciul apei se vor înfiinţa alei de promenadă şi 12 spaţii de cazare lacustre. Turiştii vor găsi aici şi piscine, dar şi o parcare, un restaurant, grupuri sanitare cu duşuri, un chioşc, un spaţiu de campare de 1.475 de metri pătraţi şi un debarcader pentru plimbări şi pentru practicarea de sporturi pe apă. De asemenea, balta va fi redată circuitului piscicol.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Matt 26 Sep, 2013 09:17 Domnul Primar vorbeste cu o mare usurinta despre inchiderea podului. Nu se gandeste si la cei care fac naveta zilnic, iar solutiile pe care le prezinta sunt in dezavantajul acestora. Stie oare dl. primar cat costa naveta zilnica cu autobuzul sau trenul pentru un adult si doi copii din aceeasi familie in decursul unei luni? Pana acum nu s-au gandit ca podul are o uzura mare si este in pericol de prabusire, avand in vedere ca se " lucreaza " la acesta inca din octombrie 2010. Mai sunt multe inca de spus, dar deocamdata fara alte comentarii. Ii rugam pe cei responsabili de cele aratate mai sus sa se mai gandeasca odata inainte de a face alte afirmatii sau a venii cu "idei stralucite?"