Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:17 24 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sponsorizare pentru Şcoala Nicolae Bălcescu Laboratoarele de biologie şi fizică-chimie au fost modernizate (galerie foto)

ro

04 Mar, 2011 02:51 3574 Marime text
nicolae_balcescy_laborator_fizica_chimie.jpgElevii vor putea învăţa în noile laboratoare imediat ce primăria va aduce şi mobilierul cel nou, la care se lucrează

Laboratoarele de fizică-chimie şi biologie de la Şcoala Nicolae Bălcescu sunt aproape gata. Corpul de clădire proaspăt renovat include şi un spaţiu pentru bibliotecă.

Primarul comunei, Viorel Bălan, ne-a declarat că mai sunt de pus la punct mici detalii până ce laboratoarele vor fi deschise pentru elevii din această unitate de învăţământ. Reamintim că administraţia locală din comuna Nicolae Bălcescu a primit sprijin, pentru modernizarea celor două laboratoare, de la compania OMV Petrom. După cum ne-a declarat însuşi edilul comunei, s-a realizat o reabilitare sută la sută a corpului de clădire în care vor funcţiona laboratoarele. S-a făcut izolaţia termică, toaleta a fost modernizată şi dotată cu fosă septică, s-au montat, de asemenea, geam termopan, parchet şi uşi noi. „Investiţia a fost de 95.000 de euro. Acum, cu clădirea ca nouă, mai sunt de pus jaluzele şi mobilierul. Sunt în lucru băncuţele cu care va fi dotată şcoala. Le facem în regie proprie, cu fonduri de la bugetul local", a afirmat primarul Viorel Bălan. Directorul şcolii, Tatiana Stoica, ne-a declarat că investiţia pentru ca elevii Şcolii Nicolae Bălcescu să înveţe în condiţii optime a fost binevenită.

În paralel cu acest proiect important pentru educaţia copiilor din comună, autoritatea locală din Bălcescu se ocupă şi de alte investiţii importante pentru comunitate. Viorel Bălan a precizat că săptămâna viitoare vor începe lucrările la baza sportivă, finanţată în baza Ordonanţei 7. Obiectivul va fi amplasat în vecinătatea perimetrului cunoscut de localnici sub denumirea zona fier vechi. O altă investiţie ce se apropie de final este şi realizarea mini terenului de sport de lângă fosta grădiniţă. „Mai avem de pus plasa, gazonul şi să asfaltăm", a precizat primarul.

Drum de exploatare spre fostul IAS

Edilul din Nicolae Bălcescu intenţionează să demareze şi realizarea unui drum de exploatare care să facă legătura între localitate şi fostul IAS. „Acest drum va avea o lungime de 2,7 km. Va fi un drum pietruit, prin care se va mai descongestiona traficul din comună. Este necesar, pentru că în zona fostului IAS locuiesc 40 de familii. Investiţia va fi de aproximativ 5,5 miliarde de lei cu tot cu TVA", a adăugat primarul. Viorel Bălan intenţionează să definitiveze şi lucrările la pavarea străzii principale din Nicolae Bălcescu şi să realizeze trotuare şi în Dorobanţu. „Mai sunt de făcut vreo 300 de metri de trotuar, spre Dorobanţu, spre stânga şi vrem să realizăm trotuare şi să bordurăm şi în satul Dorobanţu", a subliniat Viorel Bălan. Totodată, administraţia locală din Nicolae Bălcescu intenţionează să asfalteze în comună aproximativ 11 km de drumuri, atât în Dorobanţu, cât şi în Nicolae Bălcescu. Proiectul a fost depus spre finanţare la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Locuinţei, ca de altfel şi un proiect privind realizarea unui after-school şi a unei piaţete în Nicolae Bălcescu.

O altă investiţie pentru care Primăria Nicolae Bălcescu aşteaptă finanţarea este şi cea privind eficientizarea consumului de energie termică prin montarea de pompe de căldură la cele două grădiniţe (Nicolae Bălcescu şi Dorobanţu), cât şi la sediul administrativ al comunei. „Proiectele pentru aceste investiţii au fost depuse spre finanţare prin Programul Casa Verde. Urmează să primim răspuns", a afirmat primarul.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii