Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:13 26 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tuzla vinde teren pentru construirea unui camin cultural nou

ro

23 Jul, 2010 02:28 1469 Marime text
Tuzla_primar_Constantin_Mic.jpgComuna Tuzla se numără printre unităţile administrativ-teritoriale care au depus solicitări de finanţare pentru reabilitarea de drumuri, la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului.

Primarul Constantin Micu ne-a declarat că proiectul depus spre finanţare în baza Programului „Reabilitare şi modernizare - 10.000 km drumuri de interes judeţean şi local", implementat de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT) în perioada anilor 2010 - 2013, vizează repararea străzilor pe care există reţea de canalizare. „Printre străzile pe care vrem să le reabilităm cu aceşti bani se numără strada Farului, Mării, Pasajului şi Aviatorilor", ne-a declarat primarul Constantin Micu. Potrivit edilului, în total vor fi reabilitaţi 15 km de drumuri. De precizat că, pentru acest program au fost alocaţi la nivel naţional două miliarde euro, iar finanţarea se face de la bugetul de stat, prin MDRT, din bugetele locale şi din alte surse legal constituite.

O altă investiţie a administraţiei locale din Tuzla se apropie de final. Este vorba despre sala de sport. „Urmează să-i punem covorul. Va fi gata până la începerea noului an şcolar, noi credem că şi până la sfârşitul acestei luni chiar", a afirmat edilul. Sala de sport are o capacitate de 150 de locuri, iar investiţia se cifrează la 2.638.364,56 lei, fără TVA.

Un alt obiectiv al primarului Constantin Micu este construirea unui cămin cultural nou. Aşezământul de cultură va fi situat pe amplasamentul actualului cămin, care, potrivit edilului, va fi demolat. Pentru ridicarea unui nou cămin cultural, administraţia locală vrea să facă rost de banii necesari din vânzarea unor terenuri. „Ne-am gândit să scoatem la vânzare teren, special pentru a construi acest cămin, care este necesar comunei. Este vorba despre o suprafaţă totală de 7 ha, care va fi împărţită în loturi de câte 500 mp. Preţul va fi de 25 euro/mp", ne-a declarat primarul.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii