Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:18 26 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vezi în ce stadiu se află reabilitarea DC 48 de la Oltina

ro

23 Jan, 2013 22:50 2014 Marime text
Oltina_Gheorghe_Chirciu_01.jpgLicitaţia privind reabilitarea Drumului Comunal 48 este aproape finalizată. Potrivit primarului Gheorghe Chirciu, luni, 21 ianuarie, a fost desemnat câştigătorul achiziţiei publice privind amenajarea DC 48. „Dacă în perioada următoare nu va fi contestat câştigătorul licitaţiei, în primăvară vom putea începe fără probleme reabilitarea drumului", a precizat şeful autorităţii locale. Amintim că, pentru această lucrare, Primăria comunei Oltina a atras bani de la Uniunea Europeană, pe Măsura 322.

Drumului Comunal 48 face legătura între Oltina şi Satu Nou. Şeful autorităţii locale a mărturisit că drumul este din piatră şi s-a deteriorat, acesta fiind afectat de inundaţiile din 2010. Primarul a mai precizat că Drumul Comunal 48 se întinde pe o suprafaţă de aproximativ 9 kilometri, însă numai 5,5 kilometri vor fi asfaltaţi, întrucât doar această porţiune a fost afectată de inundaţii, ea aflându-se în zona lacului.

Pentru diferenţa rămasă de 3,5 kilometri, primarul intenţionează să găsească o sursă de finanţare.

Gheorghe Chirciu a explicat că pentru această porţiune speră să primească bani prin Hotărârea de Guvern 577. Prin aceeaşi hotărâre de Guvern, Chirciu se aşteaptă să-i fie aprobate fonduri pentru grădiniţa din satul Răzoare, dar şi pentru reabilitarea sistemului de alimentare cu apă din aceeaşi localitate. Tot prin HG 577, Chirciu îşi doreşte să primească fonduri băneşti pentru montarea reţelei de canalizare în localitatea Oltina, mărturisind că acolo, spre deosebire de Răzoare, a reuşit cu forţe proprii şi bani de la bugetul local să refacă sistemul de alimentare cu apă.

Primarul se va orienta în acest an şi către accesarea de fonduri UE. Chirciu a precizat că rămâne de văzut însă care vor fi noile programe europene şi pentru ce obiective ar putea atrage bani.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii